Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dezastru la admiterea în magistratură: niciun bistrițean n-a trecut de examenul de anul acesta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Admiterea în magistratură, concursul rezervat juriștilor și avocaților cu cel puțin 5 ani vechime în specialitate a fost un eșec pentru toți candidații din Bistrița-Năsăud, înscriși anul acesta în concurs. Surprinzător este că tocmai  proba de final, cea a interviului este cea care i-a eliminat pe ultimii  doi avocați din Bistrița-Năsăud rămași în concurs, care înregistraseră fiecare punctaje mari la probele eliminatorii de verificare a cunoștințelor, respectiv la cea de raționament logic.

Unul dintre cei care au ratat  proba interviului este un tânăr avocat năsăudean, candidat la ultimele alegeri locale pentru Primăria unei comune din Bistrița-Năsăud și o avocată înscrisă din 2017 în Baroul Cluj, care însă a candidat la examen din partea Tribunalului Bistrița-Năsăud. De altfel de proba interviului au trecut abia 28 din cei 61 de candidați rămași în finală, în condițiile în care startul examenului de admiterea în magistratura l-au luat 881 de candidați, 7 proveniți din județul Bistrița-Năsăud.

Interesant este și că din cel cele 60 de locuri de magistrați, 30 de judecător și 30 de procurori, nu s-au ocupat decât într-o proporție mai mică de jumătate.

Zilele acestea au loc și interviurile pentru admiterea la Institutul Național de Magistratură, examen accesibil absolvenților de drept fără restricții de vechime. Aici sunt disponibile în premieră 300 de locuri anul acesta, însă și concurența a fost pe măsură la start, de 19 candidați pe un loc. Cei care reușesc la acest examen studiază timp de 2 ani la Institutul național de Magistratură, timp în care sunt auditori de justiție. Pentru acest concurs care durează aproape 5 luni s-au înscris 18 bistrițeni.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu