Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Augustin Zegrean despre ordonanța lui Toader: ”ce să caute politicul în justiție? Ne-am luptat 30 de ani să facem legi care să asigure independența justiției

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul președinte al CCR Augustin Zegrean a comentat pentru Digi 24 adoptarea ordonanței de urgență  care ar modifica legile justiției, recent adoptate de Parlament și s-a arătat surprins în primul rând că textul ordonanței este de negăsit: ” Câtă vreme nimeni nu a văzut ordonanta aceasta, chiar nu inteleg de ce nu au publicat-o in MO”.

Întrebat dacă nu ar exista suspiciuni legate de prerogativele  prea mari pe care si le aroga ministrul justiției prin acest OG, Zegrean a răspuns că există suspiciuni întemeiate mai ales că un ministru numit politic nu are ce sa caute în sesizarea unor abateri comise de procurori ori judecători adresată CSM:” Da există suspiciuni, pentru că de 30 de ani ne-am tot străduit să facem legi care să asigure independența procurorilor și judecătorilor , de aceea s-a înființat CSM, de aceea s-a înfiintat controlul judiciar, mutat de la Ministerul Justitiei la CSM.  Ministrul Justiției nu are ce să caute în sesizarea CSM-ului  pentru abateri comise de judecători sau de procurori. Judecătorii au președinte de judecatorie, președinte de Tribunal l, are cine să facă, procurorii au și mai mulți șefi de asupra lor . Nu mai era nevoie și de ministrul justiției, care e un politician. Ce sa caute politicul in justitie?. Dar hai sa zicem ca nu e politician, e membru al Guvernul e.  Așa ne place nouă să le amestecăm mereu”

Zegrean spune că nu se susține argumentul că Ordonanța de Urgență ar fi fost dată la solicitarea Comisiei de la Veneția : ” Iar cu ordonanța aceasta, mirarea mea e cu atât mai mare. ..nu se stia atunci când au modifica legile (nn justiției) în Parlament ca nu e bine? Trebuia să vină Comisia de la Veneția să spună că nu e bine? De fapt comisia spune că nu e bine, nu ne spune cum să facem. Ei spun ce nu e bine. Dacă cineva crede că li s-a spus să facă așa, e o eroare. Ei spun o părere și părerile lor există în documente publicate de ei de mult. Comisia aceasta exista de vreo 32 de ani Si părererile lor exista în documente.Există o platformă online în care toate țările își pun legile. Se știe ce vrea Comisia de la Veneția. Să nu luam asa toate cum vin.Nu ăsta e motivul ”, mai spune Augustin Zegrean, care crede că în realitate cineva a fost nemulțumit de cum au ieșit legile din Parlament și a ecis să pună modificările pe seama Comisiei: „Par să existe nemulțumiri și în rândul puterii. E ușor de aflat ce îi nemulțumește. De 2 ani s-au tot modificat legile justiției, ca nimic nu s-a intâmplat in tara asta decat modificarile legii și acum, când în sfârșit au învins, acum venim și le modificăm. Ce sa mai intelegi din asta? Sau ce sa nu intelegi din asta?”, a comentat Augustin Zegrean fostul președinte al CCR la Digi24.

Propunerea cu Adina Florea: dispreț total față de CSM

Fostul președinte al Curții Constituționale a fost invitat să comenteze și trimiterea către președinte a propunerii de numire a Adinei Florea pentru funcția de procuror șef a DNA , în condițiile în care această propunere a fost avizată negativ de către toți membri CSM cu excepția ministrulu Toader  ”Dispret total fata de CSM” a fost raspuns bistrițeanului Augustin Zegrean.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu