Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ministrul Ioan Deneș se confruntă marți cu prima moțiune simplă împotriva sa. A fost depusă de liberali

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liberalii cer demiterea ministrului Ioan Deneș de la cârma Ministerului Apelor și Pădurilor, împotriva căruia au și depus o moțiune simplă care urmează să se discute mâine în Camera Deputaților și să să voteze miercuri. Moțiunea împotriva celui care a fost membru al PNL până în 2014 se intitulează ” Stimulat de PSD, fără pic de competență, taie Deneș în păduri și la verzi și la uscate”. Bistrițeanului din fruntea Ministerului Apelor i se reproșează lipsa investițiilor reale care să pună la adăpost comunitățile de pericolul inundațiilor dar și frânarea sau nefinanțarea unor investiții demarate în anii anteriori. Textul moțiunii simple face referire și la situația din vara care s-a încheiat: ” situația din această vară este revoltătoare . În ciuda evaluărilor realizate de comisii constituite prin ordin al prefecților din județele lovite de fenomene extreme, fondurile alocate au fost insuficient, iar sumele au fost distribuite după criterii ticăloase, în funcție de apartenența politică a primarilor, nu în funcție de nevoile reale ale comunităților. În prag de iarnă, lucrările avariate nu au fost încă refăcute” explică liberalii în textul moțiunii împotriva ministrului Deneș. Acestuia i se reproșează inclusiv declarații făcute la Bistrița într-o conferință de presă: ”La Bistrița ati declarat ca MAP are în derulare 49 de proiecte prin POIM din care 17 vor fi aprobate la finanțare anul acesta. Cum să ai proiecte în derulare dar neaprobate la finanțare?”.

Ministrului Deneș i se reproșează și multe aspecte legate de păduri, dar și modul în care a tranșat chestiuni de personal despre care autorii susțin că ar putea face obiectul unor sesizări penale. Liberalii îi mai spun și că, dacă tot a declarat că biroul lui de ministru e în adâncul pădurii, atunci sa ia in calcul că, acesta chiar ar putea rămâne acolo cu birou cu tot  și că oricum mandatul i se apropie cu pași repezi de final. Textul integral al moțiunii îl puteți citi aici: http://www.cdep.ro/motiuni/2018/1531.pdf.

Textul moțiunii va fi citit în plenul Camerei Deputaților marți, însă votul final este programat pentru miercuri, 24 octombrie. Chiar dacă moțiunea va fi trece de votul deputaților, adoptarea nu înseamnă însă și demiterea ministrului.

Share.

About Author

Lasă un comentariu