Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

A fost sâmbăta incendiilor: un om a murit, un altul e rănit și mai multe proprietăți au fost distruse de foc

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Incendiile s-au ținut lanț astăzi sâmbătă aceasta ținându-i într-o stare de alarmă permanentă pe pompierii de la ISU.  O casă în Aluniș (foto principal) o gospodărie în Rusu de Sus și o casă cu două niveluri în Bistrița, pe strada Libertății au fost punctele fierbinți pe harta intervențiilor.

În localitatea Aluniș pompierii au fost solicitați în jurul orelor 15,00 la un incendiu care în momentul în care au ajuns forțele de intervenție se extinsese generalizat la toată casa, potrivit ISU. După ce au reușit să pătrundă înauntru pompierii au dat peste cadavrul proprietarului casei, care fusese surprins de flăcări. Din casă, o locuință cu structură de lemn și pereți de chirpici, a rămas doar scheletul. Pompierii cercetează cauzele care au declanșat tragedia.

   

Cam la aceeași oră cu incendiul de la Aluniș sirenele de la ISU au sunat pentru un al doilea incendiu serios la un adăpost de animale din Rusu de Sus în vecinătatea casei de locuit. Un bărbat de 50 de ani care a evacuat animalele a fost rănit în incendiu. Omul care prezenta arsuri la nivelul feței a fost preluat de un echipaj de ambulanță. Incendiul a afactat un adăpstde porcine, șura și un garaj, în total o suprafață de 80-100 mp, însă casa de locuit din imediata apropiere a scăpat neatinsă.

     

Un alt incendiu a fost semnalat în Bistrița, în jurul orelor 19,00 la o casă de locuit cu două nivele de pe strada Libertății. Aproximativ 40 de minute s-au luptat cu flăcările pompierii, care au intervenit trei autospeciale de stingere a incendiilor și o autospecială de intervenții la înălțime. Deși podul și cornii au ars în întregime, acoperișul nu s-a prăbușit totuși , iar incendiul nu s-a extins la celelalte niveluri și nici la proprietățile învecinate.   Nimeni n-a fost rănit în incendiul de la Bistrița, pentru declanșarea căruia cei de la iSU  au stabilit deja o primă ipoteză de lucru: amplasarea în apropierea materialelor combustibile a căii de vacuare a unei sobe metalice.

Share.

About Author

Comentarii închise.