Bistrita
22 martie 2019
Noros
14°C
 
Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Tricolorul-simbol de 30 de metri, trimis prin orașele României de tinerii liberali a fluturat peste Biserica Evanghelică

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un steag uriaș de 30 de metri. trimis din oraș în oraș de organizațiile liberale de tineret a poposit marți după amiaza la Bistrița. Susținut pe brațe de zeci de bistrițeni, liberali, simpatizanți ori simpli trecători, tricolorul a fluturat pe Pietonal, apoi a fost adus în fața Bisericii Evanghelice și urcat în turn. Vizual

În jurul orelor 17,00 pe ritmul imnului Uniunii Europene, uriașul steag a fost coborât din balconul turnului Bisericii Evanghelice și a fluturat preț de zeci de minute pe clădirea simbol a Bistriței. Operațiunea coborârii steagului, una deloc simplă a durat aproape 5 minute și a beneficiat de suportul și asistența celor de la SVSU (imagini video din turn)

Mulțumesc Darius Iliesiu, Irinel Rad și tuturor celorlalți din S.V.S.U. care au facut posibilă desfășurarea Drapelului Național din turnul Bisericii Evanghelice. Sunteți eroii noștri!!

Publicată de Florin Moldovan pe Marţi, 6 Noiembrie 2018

După ce a fluturat în turn steagul a fost retras tot pe brațe de zecile de bistrițeni și dus în fața statuii lui Andrei Mureșanu, unde au fost aprinse torțe și s-a intonat din zeci de glasuri: ” Deșteaptă-te române”. Tricolorul uriaș a fost retras, așa cum  a fost adus, pe brațe, înapoi pe Pietonal până la sediul liberalilor, de unde va pleca către Baia Mare. De altfel, potrivit președintelui TNL Bistrița-Năsăud, Florin Moldovan, Caravana tricolorului, care s-a oprit în aproape toate reședințele de județ va poposi în alte 11 orașe după care va ajunge la Alba-Iulia în 29 noiembri, acolo  unde va fi arborat pentru sărbătorirea Centenarului. De altfel  tinerii liberali din Bistrița-Năsăud și-au dat întâlnire cu colegii lor din toată țara la Alba Iulia pentru a marca Centenarul Marii uniri.

   

       

 

Share.

About Author

Comentarii închise.