Bistrita
22 martie 2019
Noros
14°C
 
Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cu o mașină la mai puţin de 2 locuitori, Bistriţa se sufocă în trafic. Ce proiect de hotărâre are un consilier local ca să deblocheze orașul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Arterele de circulației ale Bistriței nu mai fac față traficului la orele de vârf. Între 7,30 și 8,30 dar și în jurul orelor 16,00 blocajele sunt la ordinea zilei.

Cu un număr de  aproape 45000 de mașini înmatriculate numai în Bistrița,  potrivit Serviciului de înmatriculări auto la finalul lunii septembrie 2018, municipiul se sufocă la propriu în trafic. Dacă la asta adăugăm afluxul zilnic al mașinilor celor care vin în centrul de județ  fie făcând naveta, cu probleme administrative, ori la cumpăraturi, dar și a celor în tranzit din alte județe avem o imagine de ansamblu a blocajului. În județ existau la finalul anului 2017  în jur de 110 000 de mașini înmatriculate. Asta înseamnă o mașină la 3 locuitori. În Bistrița cu cei 70000 de locuitori, dacă nu-i luăm în calcul pe copii ajungem la concluzia că raportul adult mașină ajunge chiar și 1 la 1. Dinamica creșterii parcului auto a fost explozivă de la 1 februarie 2017 de când s-a renunțat la taxa auto.

Restricții de trafic în orele de vârf

Un consilier local, om de afaceri a venit cu o soluție paleativă la blocajul din  traficul  care sufocă Bistrița. Mircea Archiudean, consilier municipal PER propune ca în orele vârfului ale traficului, adică 7,30-8,30, respectiv 15,39-17,30 să fie interzis accesul în zona centrală a mașinilor școlilor de șoferi, dar și colectarea gunoiului de către firma de salubritate. Archiudean propune și ca lucrările edilitare gen marcaje rutiere să nu poate fi realizate între orele 8,00-17,00.

Archiudean, alături de  un alt consilier din grupul ecologist, Teodor Mârza a înregistrat  deja un proiect de hotărâre în acest sens de la finele lunii octombrie, proiect care se află deocamdată în procedura dezbaterii publice. Potrivit proiectului, perimetrul (FOTO) care urmează să fie restricționat în orele de vârf pentru mașinile de salubritate și cele ale școlilor de șoferi este delimitat de strazile : Sigmirului-D. Cantemir, Eroilor- Poieni-Drumul Dumitrei Vechi, Calea Moldovei-CR Vivu -A.Iancu-Minulescu, Vasile Conta-Parcului-Simion Barnuțiu-Petru Maior-Libertății.

Consilierul își pune mandatul la bătaie

Contactat de Bistrița Express , Mircea Archiudean a declarat că așteaptă suportul consilierilor PNL pentru acest proiect, dar și a celor de la PSD, pentru că toți sunt cetățeni ai orașului și trec prin același trafic. Omul de afaceri este atât de determinat să se bată pentru acest proiect încât este dispus să demisioneze dacă va întâmpina opoziția Consiliului Local, iar proiectul nu va trece la vot.

Mircea Archiudean a postat pe pagina sa oficială de facebook , acolo unde a publicat proiectul de hotărâre și expunerea de motive și un filmuleț cu traficul de la primele ore ale dimineții.

 

BLOCAȚI ÎN TRAFIC LA PRIMA ORĂ !

BLOCAȚI ÎN TRAFIC LA PRIMA ORĂ!După cum știm cu toții, orașul începe sa devină tot mai aglomerat de mașini, iar mai mult , traficul între anumite ore se desfășoară destul de greu. Dimineața între orele 7:30-8:30, când școlarii și majoritatea populației se îndreaptă spre școală și spre locurile de muncă și în jurul orelor 15:30-16:30, când la fel, orașul zumzăie într-un trafic perpetuu.Mașini de școlă de șoferi, mașini pentru colectarea gunoiului, utilaje de construcții, tractoare ale Primăriei, ne încurcă traficul pe arterele principale ale orașului la orele de vârf. În vederea decongestionării traficului din Bistrița, am inițiat și depus spre consultarea publică în data de 23 octombrie un proiect de hotărâre care vizează adoptarea unor măsuri de reglementare prin care să fie restricționat accesul în trafic în zona centrală a municipiului Bistrița în orele de vârf a unor categorii de participanți la trafic care generează blocaje frecvente și o stare de nervozitate celorlalți participanți la trafic.Având în vedere că proiectul este în consultare publică așteptăm eventuale propuneri de îmbunătățire și completare.Aveți mai jos propunerea de proiect și expunerea de motive, scanate.

Publicată de Mircea Archiudean pe Miercuri, 7 Noiembrie 2018

Share.

About Author

Comentarii închise.