Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Orban la Bistriţa despre moţiunea de cenzură :”dacă ne luam după unul care zice că face opoziţie, azi nu mai aveam această opţiune”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ludovic Orban susține că va exista o moțiune de cenzură în actuala sesiune parlamentară, însă experiențele cu celelalte moțiuni din această legislatură îl fac să fie mai degrabă rezervat în declarații.

Prezent la  Bistrița la o conferință de presă care a urmat unei ședințe inopinate cu activul de partid, Orban n-a fost deloc generos în declarații atunci când a fost întrebat de moțiunea de cenzură, ba chiar a făcut o remarcă ironică la adresa unui lider de opoziție(Eugen Tomac) care insistă pe acest subiect:

” Moțiunea de cenzură va fi depusă. Nu putem știi când vom depune moțiunea de cenzură, nimeni, niciun partid din opoziție nu poate face nicio predicție.  Sigur că e unul, care zice că e din opoziție și  care zice de la 1 septembrie să depunem moțiune de cenzură. Dacă ne luăm după el consumam singurul glonte pe care-l aveam și astăzi nu mai aveam la dispoziție acest instrument, când vedem că bătăliile din PSD sunt din ce în ce mai dure, când vedem că sunt din ce în ce mai mulți demisionari din PSD, când vedem că creste sistematic sansa ca numărul parlamentarilor din coaliția majoritară care ar putea vota moțiunea de cenzură să crească.” a spus Ludovic Orban.

El a ținut să reamintească că așa zisul singur glonț al opoziției, cum e considerată moțiunea de cenzură, nu poate fi irosit și a reamintit experiența ultimei moțiuni de cenzură: ”Întotdeauna când pregătești asemenea gest politic, ținând cont că opoziția nu poate depune decât o singură moțiune de cenzură, trebuie să o faci cu cea mai mare atenție, trebuie să găsești cel mai important moment. Vă aduc aminte că la moțiunea de cenzură trecută, între momentul depunerii moțiunii de cenzură și momentul dezbaterii și al votului  Dragnea a fost condamnat la 3 ani si jumătate de puscărie de instanța de fond. Si daca nu era UDMR-ul să dea declaratie în ziua respectivă că nu participă la vot, care a fost ca un colac de salvare pentru actualul Guvern, probabil șansele de a trece moțiunea de cenzură ar fi fost mult mai mari”  a mai spus Orban. El s-a arătat înclusiv deranjat de insistențele ziariștilor pe acest subiect:  Pe de altă parte întrebarea asta sistematica-inteleg curiozitatea mass-mediei -dar si voi trebuie să stiti că nu poți să dezvălui  o strategie, că dacă dezvălui strategia, ți-o află adversarul strategia”.

Vom susține moțiunea de cenzură atunci când vom găsi cel mai bun moment , vom depune moțiune de cenzură în cel mai potrivit moment când vom evalua în mod realist. Va aduc aminte că avem nevoie de 67 de voturi suplimentare față de ce are acum opoziția. PNL este principalul contribuabil cu 94 de voturi, urmat de USR si apoi  PMP cu 18 voturi. De aici plecăm în bătălia politică”a mai spus Orban.

Share.

About Author

Comentarii închise.