Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Spitalul din Bistriţa subiectul unui alt reportaj despre cum se poate face performanţă medicală și în România

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Spitalul de urgență din Bistrița este prezentat într-un reportaj de la Digi 24 drept o unitate spitalicească care se poate compara oricând cu cele din occident: ”când intri pe poarta spitalului poți crede oricând că ești într-un spital din vestul Europei” spune vocea din off la începutul reportajului.

Televiziunea care difuzează săptămânal ” Pacient în România”, o serie de  anchete jurnalistice dedicat patimilor pacienților din spitalele românești descrie spitalul din Bistrița în termeni elogioși: secții organizate pe coduri de culoare pentru urgențe, măsuri de igienizare și sterilizare stricte și pereți speciali placați cu un material care omoară microbii,  cum au numai spitalele scandinave. O asistentă de la stația de sterilizare, Ana Maria Secoban care lucrează de 26 de ani în Spital explică pentru Digi 24 cum funcționează echipamentele automatizate care nu dau virușilor și microbilor nicio șansă și cum se făceau lucrurile atunci când s-a angajat: ”erau niște cazane mari, foarte  vechi,  de o vârstă egală cu anul  când am venit eu pe lume. Trebuie să recunosc că este ceva ce eu cândva numai am visat”.

Reporterii Digi 24 spun și că Spitalul de Urgență  din Bistrița a devenit un adevărat magnet pentru medicii tineri, bine pregătiți, datorită condițiilor pe care le oferă, în special în ceea ce privește blocul operator, același care a atras atenția și oficialilor NATO. În reportaj apar tânarul medic chirurg, dr Mihaela  Albu, care după doi ani de practică în Germania s-a angajat la Bistrița, dar și alți medici ”Am fost plăcut surprinsă de dotările Spitalului acum trei ani când m-am angajat. Acum am tot ce trebuie pentru a dezvolta și desfășura opeii complexe” a explicat Mihaela Albu, chirurg plastic. Declarații asemănătoare au făcut alți doi tineri medici, Adrian Demian, șeful secției ORL și Lucian Colțea, medic primar obstetrică-ginecologie care profesează în spitalul bistrițean atrași de condițiile excepționale.

În finalul reportajului se spune că investițiile sunt departe de a se încheia: ”conducerea spitalului nu se opreste aici: extinde secția de primiri urgențe și va amenaja un helioport” spun reporterii Digi 24, care sunt la al doilea reportaj în acest an, după un altul din luna martie când vorbeau despre investițiile de la unitatea spitalicească din Bistrița.

Veștile bune vin pe facebook

De altfel managerul Spitalului de Urgență din Bistrița Gabriel Lazany, care deschid și reportajul DIGI 24 anunță periodic pe facebook ce achiziții materiale și umane a mai făcut unitatea spitalicească. În cea mai recentă postare, făcută în urmă cu câteva ore  Lazany anunță că un generator de radio frecvență de 27000 de euro achiziționat de Spital va permite realizarea printr-o tehnică nouă de operații de tumori hepatice și traumatisme splenice realizate de dr Radu Elisei, unul dintre tinerii specialiști care s-au adăugat  de puțină vreme echipei de la Bistrița.

Odată cu venirea unor noi medici la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, patologia tratată și tehnicile operatorii abordate se diversifică. Este și cazul d-lui dr. Radu ELISEI – medic specialist în specialitatea Chirurgie Generală, care din luna august s-a alăturat echipei medicale din Bistrița. Vă reamintesc că este absolvent al facultății de medicină și al rezidențiatului în Centrul Universitar din Cluj-Napoca, doctorand, în anul 2 de doctorat, are competențe în chirurgie laparoscopică – tehnici avansate, chirurgie oncologică și ecografie generală, are cursuri de specializare în chirurgie oncologică efectuate la Dubrovnik 2013, Budapesta 2015, Cracovia 2017, și este membru EAES (European Association for Endoscopic Surgery)! scrie managerul Spitalului.

Share.

About Author

Comentarii închise.