Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doar nouă firme dispuse să angajeze persoane cu dizabilități. Ce subvenții spectaculoase primesc

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Persoanele cu diferite dizabilități se dovedesc greu de angajat în România, chiar dacă statul oferă stimulente firmelor care înregistrează contracte de muncă cu salariați din această categorie. La Bursa dedicată acestora organizată de AJOFM Bistrița-Năsăud exact de ziua internațională a persoanelor cu dizabilități,  în 3 decembrie s-au prezentat 9 angajatori care au oferit 21 de locuri de muncă

Bursa dedicată integrării a fost organizată anul acesta la Școla Specială Sfânta Maria din Bistrița, iar angajatorii au fost ofertați de AJOFM cu noile subvenții pentru persoanele cu dizabilități, care de circa 3 luni ajung la 2250 de lei lunar. Pentru această subvenție, care a crescut spectaculos printr-un OUG de la 900 de lei  la 2250 de lei lunar, plătită timp de 12 luni angajatorii trebuie să-i păstreze ca salariați pe cei pentru care primesc subvenție cel puțin 18 luni de la data angajării.

AJOFM informează că până acum au semnat convenții pe legea cu pricina 76/2002 pentru 2 persoane în condițiile articolului 80 adică cumulativ absolvenți și persoane cu handicap. situație pentru care angajatorul primește subvenția timp de 18 luni și articolul 85 , la care a incadrat 5 dosare pentru subvenții.

Bursa locuri de muncă pentru persoane cu dizabilități a moderat interacțiunea celor 9 angajatori cu 26 de elevi ai Școlii Speciale Sânta Maria . Lor li s-au oferit posturi de lăcătuș mecanic, sudor, tâmplar, gestionar depozit, operator prelucrare mase plastice, reglor la maşini prelucrare mase plastice, stivuitorist, electrician, muncitor produse panificaţie, ambalator manual, muncitor necalificat, anunță AJOFM Bistrița-Năsăud, care nu a informat încă dacă s-a încheiat vreun contract ca urmare a bursei.

 

 

Până la această dată, AJOFM Bistriţa – Năsăud a acordat subventii pentru încadrarea a 2 persoane cu handicap în condiţiile art. 80 şi pentru încadrarea a 5 persoane cu handicap în condiţiile art. 85 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

La acţiunea de astăzi au participat 26 de persoane cu handicap, precum şi elevi ai Școlii Profesionale Speciale “Sfânta Maria”, reprezentanţi ai DGASPS Bistriţa – Năsăud şi membrii Consiliului Consultativ al AJOFM Bistriţa – Năsăud.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu