Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Parlamentar bistrițean în ziua citirii moțiunii de cenzură: ”nu trece fără votul UDMR, minorităților si a catorva PSD-iști

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR Cristina Iurișniți a scris în ziua citirii moțiunii de cenzură în Parlament că șansele ca aceasta să treacă sunt foarte mici fără votul celor din minoritate, UDMR și a celor din PSD pe care să-i fi apucat o criză subită de conștiință: “Ajunge! Guvernul Dragnea- Dăncilă, rușinea României!”
Moțiunea de cenzură inițiată de opoziție nu are șanse să treacă fără votul din partea parlamentarilor reprezentând Minorități, UDMR sau fără votul câtorva PSD-iști pe care să-i apuce o criză de conștiință… utopică” scrie parlamentarul USR.
Ea reamintește că moțiunea nu e totuși doar a opoziției , ci este a întregii societăți românești exasperate de derapajul puterii: ”Chiar și așa, această moțiune nu este doar a opoziției, este a societății românești care decide să protesteze perseverent, să nu cedeze, să trezească cetățenii pasivi care spun ca politica nu îi interesează. 52% din romani trăiesc mai prost decât anul trecut!
Avem o inflație de 5% si o datorie publica de 400 miliarde de lei”.  Cristina Iurișniți dă și alte argumente pentru care moțiunea ar trebui văzută ca una care depășește cu mult dorința opoziției:”
4, 6 milioane de români se află în zona sărăciei; aproximativ 43% dintre tinerii cu vârstă cuprinsă intre 15-29 trăiesc în risc de sărăcie. Am avut la Educație 5 miniștri în 2 ani, dar încă avem 1 din 5 copii care nu merge la școală. Programul Școala după Școală nu este finanțat iar de “O masa la școală” nu poate fi vorba decât pentru aproximativ 20 de școli din cele19 543 de școli. În schimb, conform statisticilor, în 2018, la nivel national s-au contabilizat 2400 de școli cu grupurile sanitare în curte” enumeră alte câteva argumente care ilustrează incapacitatea actualei guvernări de a menține țara la standarde normale de funcționare.

Share.

About Author

Lasă un comentariu