Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Gabi Balint a fost prezent la inaugurarea sezonului 2 pe Pârtia Cocoș. Primarul convins că anul acesta se va schia mai mult

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul fotbalist internațional Gabi Balint a participat astăzi la inaugurarea sezonului cu numărul 2 al pârtiei de pe Dealul Cocoș. Balint a mărturisit în prezența primarului Crețu că e prima dată pe pârtia de la Bistrița și că îi place ceea ce vede.

”… este frumos, este frumoasă pârtia, să vedem dacă este şi zăpada bună. Schiez o zi pe an, că după aceea mi se umflă genunchiul, am probleme cu genunchii de când am jucat fotbal şi nu pot să schiez. Dar nu puteam să ratez acum, dacă tot m-a prins aici, sunt de o lună acasă”, le-a spus Balint jurnaliștilor.

În condițiile în care anul acesta sezonul s-a deschis cu aproape trei săptămâni mai devreme decît anul trecut ( 9 ianuarie față de 26 ianuarie în 2018) primarul Ovidiu Crețu se declară mulțumit de condițiile de anul acesta: ” Este mult mai bine decât anul trecut. Stratul de zăpadă este undeva la 30 de centimetri, zăpadă bătută. Condiţiile, eu aşa cred acum, sunt ca pe pârtiile din Austria. Ieri, pârtia era îngheţată, era tare, dar era foarte bună, mult mai bună decât cum am pornit anul trecut. Această zăpadă ţine până la prima ploaie. Dacă nu plouă până în martie, în martie vom schia. Dacă plouă, asta este.” 

Primarul s-a declarat optimist și în privința duratei sezonului de anul acesta în condițiile în care anul trecut pârtia a putut fi folosită cu intermitențe doar 10 zile întregi: ” Aşa cum este prognoza acum, nici ianuarie, nici februarie nu se prevede ploaie, nici temperaturi foarte ridicate, peste 7-8 grade, şi atunci noi vom putea schia până va începe să plouă, adică până în partea a doua a lunii martie”, a mai spus astăzi, la inaugurare Ovidiu Crețu.

În prima oră de la deschiderea sezonului de schi pe pârtia “Cocoş”, inaugurata miercuri la ora 12,30 au fost vândute 220 de bilete.

Ca să-si scoată cheltuielile sezoniere pârtia trebuie să funcționeze o lună

Pârtia a costat oficial peste 5 milioane de euro, obținute printr-un credit bancar de Primăria Bistrița pe 10 ani, însă cheltuielile totale inclusiv de funcționare sunt cu mult peste această sumă. De altfel deși a fost inaugurată în 2018, pentru pârtie Primăria a plătit cheltuieli de întreținere și în 2017 unui operator care avea contractul inițial.

În ceea ce privește cheltuielile fixe pe sezonul rece , acestea sunt  potrivit declarațiilor făcute de primarul Crețu ca urmare a unei interpelări a consilierului local Diana Morar cam de 250 000 de lei pentru 5 luni de sezon rece. Astfel cifrele avansate de primar într-o sedință de Consiliul Local  ca si cheltuieli lunare ar fi de:  33786 de lei pentru operarea telescaunului, 1000 de lei (1260 de lei chiar în ianuarie) pentru prognoza meteo, paza costă 10866 de lei, în timp ce curentul electric ar fi în jur de 5000 de lei. lunar. Cel mai mult pe o zi, pârtia a produs anul trecut  10000 de lei .

Share.

About Author

Lasă un comentariu