Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

”Merge și așa” – prima cauză a incendiilor de anul trecut din județ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Instalațiile electrice artizanale, respectiv coșurile de fum necurățate sunt responsabile pentru peste 50% dintre incendiile în care au intervenit în 2018 pompierii din județ, arată raportul pe anul trecut al ISU Bistrița-Năsăud, dat publicității astăzi.

Luate separat, instalațiile electrice improvizate sunt responsabile de 26 % dintre incendiile de anul trecut în județ, adică 58 de cazuri. Dacă adăugăm la acestea și defecțiunea mijloacelor termice de încălzire (cauza a 14 incendii) instalațiile electrice și termice ar cauza chiar 33 % dintre incendii. Necurațarea coșurilor de fum a fost identificată drept  cauză în 25 % dintre incendiile din județ în 2018 cu un total de 57 de cazuri semnalate.

Pe locul 3 al clasamentului ISU figurează categoria  ”alte cauze”,  în timp ce focul deschis e trecut pe locul 4. Fumatul este cauză a incendiilor în județ doar în 4 % dintre cazuri.

Și în 2017 instalațiile electrice improvizate au fost principala cauză a incendiilor, cu 77 de situații, urmată de necurățarea coșurilor de fum. Nu întâmplător ”Lasă că merge și așa” este laitmotivul unei campanii de informare publică derulate la nivel național prin care s-a încercat sensibilizarea opiniei publice în privința riscului instalațiilor artizanale, respectiv necurațarea coșurilor de fum.

Share.

About Author

Lasă un comentariu