Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR Bistrița s-a pus pe dezvăluiri în episoade: a cerut documentele deszăpezirii din oraș

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Organizația municipală a USR Bistrița duce de câteva săptămâni o campanie de dezvăluiri pe social-media, bazată pe documentele livrate de municipalitate în baza cererilor accesului la informații publice publice, dar și a propriilor date.

În timp ce așteaptă avizele solicitate pentru merele gigant amplasate în 2013 și despre care spun că obturează vizibilitatea în sensurile giratorii, usr-iștii au intrat în posesia informațiilor publice despre contractele de dezăpezire  pe care le-au cerut și le-au primit de la Primăria Bistrița.

Într-o postare intitulată ”Deszăpezirea în municipiul Bistrița episodul 1” cei de la USR Bistrița publică un document care arată că unul dintre utilajele de împrăștiat material antiderapant, închirate de Direcția de Servicii Publice în perioada 1 ianuarie-1 martie 2017 a lucrat 4 ore, ar fi staționat 396 de ore și a fost plătit cu 34 068 de lei. USR-iștii spun și că pentru funcționarea de 4 ore s-ar fi cuvenit o plată a chiriei de 408 lei (foto)

Sub fotografia postată pe pagina USR Bistrița apare și următorul comentariul: Demarăm seria dezvăluirilor despre sifonarea banilor publici din Primăria Municipiului Bistrița. Astăzi, vă arătăm cum se închiriază utilaje de la firme private, care sunt plătite regește să stea”. 

Printre cele peste 140 de comentarii la postare sunt și unele care remarcă faptul că utilajele sunt închiriate pentru întreg sezonul de deszăpezire și că în caz de urgență acestea trebuie să stea la dispoziția autorităților, dar și că această prevedere ar apărea în mai toate contractele de dezăpezire din țară: ”Păi dacă nu ar fi la dispozitia voastră si ar merge sa care cu ele din balastiere ce ati face cand da ninsoarea? Cui îi convine să țină masina in district sa fie plătită doar cand iese pe drum ? Poate sunt 2 săptămâni în care masina aia nu iese decât în patrulare … si ce ar trebui să nu ai deie nimic ? Asigurare 6 mii lei pe an impozit rovinieta 5 mii lei pe an itp verificare tahograf , cauciucuri uleiuri șoferi .” comentează un internaut, N. Birte, care potrivit paginii sale de facebook ar fi de profesie șofer de tir.

Recent, o anchetă Digi24 a luat in vizor pe aceeași cazuistică, compania Supercom (firma care în BN asigură contractele de salubritate ) pentru un contract de deszăpezire dintr-un sector din București, ale căror mașini sunt plătite deși mai mult stau decât lucrează în contractele de deszăpezire.

Share.

About Author

Lasă un comentariu