Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liberalii au păcălit vigilența coaliției PSD-ALDE și au obținut azi în Parlament dublarea alocațiilor pentru copii. Robert Sighiartău este cel care s-a bătut pentru amendament

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul bistrițean Robert Sighiartău a reușit să obțină astăzi la votul pe articole a Bugetului de stat pe 2019 trecerea amendamentului său privind creșterea alocațiilor pentru copii de la 84 la 150 de lei.

Amendamentul  propus de Sighiartău, care este și secretarul general al PNL a vizat  modificarea sumelor prevăzute la o anexa a bugetului asigurărilor sociale și alocarea din excedentul  a 2,13 miliarde de lei pentru creșterea alocațiilor pentru copiii de la 2 la 18 ani și de la 200 la 300 de lei pentru cei până la 2 ani.

Propunerea, deși anunțată din timp i-a luat prin surprindere pe cei din PSD-ALDE, care în majoritatea lor nu erau în sala la momentul votului pe amendament. Amendamentul a fost votat la limită, cu 123 de voturi pentru si 119 impotriva. Au votat alături de PNL, USR, PMP, independenții, dar și 18 de la UDMR, 3 de la PSD și 3 ALDE , dar  unul de la minorități.
Amendandamentul PNL sustinut de familiile din România, de peste 4.5 milioane de copii a trecut. Le mulțumesc tuturor celor care au votat pentru. Este victoria societatii romanesti care a pus presiune pe parlamentarii guvernarii care nu au ascultat unii dintre ei de ordinele lui Dragnea. Nu este majorarea nici a lui Dragnea, nici a PSD.
Este amendamentul PNL si victoria românilor. Amendamentul prevede creșterea alocațiilor de la 84 de lei la 150 de lei pentru copiii care au varsta de 2 si 18 ani, iar pentru copiii care au varsta de o luna si doi ani vor primi de la 200 de lei la 300 de lei alocatie majorata”, a declarat în plen Robert Sighiartău.
Luat prin surprindere vicepresedintele ALDE Varujan Vosganian a cerut reluarea votului din motive tehnice, dar după o pauză  votul pe acest amendament nu s-a reluat, așa cum și-ar fi dorit Puterea, mai ales că liberalii au avertizat că vor ataca la CCR, ,iar asta însemna periclitarea întregului buget.

Interesant este că în comisisle reunite de buget, carae a avut loc ieri amendamentul lui Robert Sighiartău a fost respins. Imediat după victoria din plen, Robert Sighiartău a notat pe facebook: “PNL a reusit sa DUBLEZE ALOCATIILE PENTRU TOTI COPIII!!!
Am castigat astazi o lupta importanta pentru viitorul lor!
Majoritatea PSD-ALDE s-a subrezit si am reusit sa obtinem un vot pozitiv pentru amendamentul PNL, datorita caruia copiii intre 0-2 ani vor primi 300 de lei lunar, iar cei intre 2-18 ani, 150 de lei”, a scris  Robert Sighiartau pe Facebook imediat după această victorie

Liberalul a ajuns la această soluție după ce propunerea sa legislativă cu același conținut a fost respinsă la Senat săptămâna trecută și risca asa aibă aceeași soartă în Camera Deputaților care era camera decizională. Printre altele proiectului i s-a reprosat lipsa de acoperire bugetară, însă Guvernul a avizat negativ proiectul invocând lipsa resurselor financiare.

În expunerea de motive a proiectului respins la Senat Robert Sighiartău invoca faptul că alocația pentru copii, marită ultima data în 2015 tot în Parlament nu a fost indexată de atunci cu rata inflației , în condițiile în care salariul minim era 800 de lei la acea vreme, iar acum este 2080.

În 2015 alocația a fost dublată tot de liberali. Si tot pe fondul neatenției PSD

în 2015 dublarea alocației de la 42 de lei la 84 de lei  s-a produs în circumstanțe asemănătoare. Atunci deputatul liberal Cristina Pocora a profitat de o ordonanță de urgență a Guvernului Ponta, a formulat un amendament respins în comisia de munca, dar care, surpriză a trecut în plen de vot, atunci când majoritatea PSD nu era in sală.

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu