Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Robert Sighiartău, atac în plex la Dragnea: ”Pentru amante și nepotism distrugeți țara. Dați-vă demisia”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul bistrițean Robert Sighiartău a avut joi noaptea o dispută fără precedent cu Liviu Dragnea chiar în fața plenului Parlamentului reunit. Sighiartău  i-a strigat să-și dea demisia privindu-l în ochi de la câțiva metri distanță, după ce i-a spus  că nu găsește bani pentru copii,  dar are pentru clientela pesedistă, pentru amante și nepotism. Dragnea a părut foarte surprins de atacul neobișnuit de vehement și a cerut drept la replică, acuzându-l că a făcut un amendament demagogic care nu ține cont de legislația financiar-bancară.

Cum s-a ajuns la acuzele directe? Imediat după ce Sighiartău a obținut votul favorabil la amendamentul de dublare a alocațiilor pentru copii, profitând de absența din sală a parlamentarilor puterii, dar  cu câteva voturi inclusiv de la aceștia, Liviu Dragnea i-a băgat de urgent în ședință pe liderii coaliției la putere. După ce a revenit în plen Dragnea și-a formulat propriul amendament de majorare a alocațiilor, în care a schimbat sursa bugetară, invocând că excedentul de la bugetul asigurărilor sociale, de unde liberalii au propus sursa banilor pentru alocații, nu este o soluție legală și a propus mărirea deficitului estimat de șa 2,75% din PIB la 2,76% pentru a face loc finanțării majorării alocațiilor, propunere votată în masa de coaliție.

Cristina Iurișniți, deputat USR de Bistrița-Năsăud a comentat cu sarcasm mișcarea lui Dragnea pe facebook: ”După ce am votat amendamentul pentru dublarea alocațiilor, Dragnea a depus un amendament la amendament..Mulți PSD-isti au votat împotriva dublării alocațiilor: Suciu, Doina Pană, ministrul Deneș. Prin urmare mâine vom vota încă un amendament pentru alocații:
Dragnea nu s-a răbdat să nu și-l atribuie!”. Cristina Iurișniți a postat pe facebook inclusiv filmul confruntării dintre Liviu Dragnea și bistrițeanul Robert Sighiartău, iar în fundal se poate auzi și vocea parlamentarului USR surprinsă de replicile celor doi.

”Sumele din bugetul asigurărilor sociale de stat nu pot fi folosite în cheltuieli ale bugetului de stat. Alocațiile reprezintă cheltuială de la bugetul de stat, în consecință amendamentul rămâne același (…) Sursa de finanțare o constituie majorarea deficitului bugetului de stat astfel deficitul estimat va deveni 2,76 din PIB urmând a eface corelările necesare in bugetul de stat”. a fost explicația liderului PSD, potrivit Digi 24. A venit prompt răspunsul lui Robert Sighiartău care i-a cerut lui Dragnea să rămână să-l asculte și i-a trântit-o de la obraz: “Domnule Dragnea, viitorul copiilor nu se negociază. Tăiați din pensiile speciale și dați copiilor alocații. Amendamentul înseamnă demagogie pentru dvs? Pentru clientela pesedistă aveți bani, pentru pensiile speciale aveți bani…Pentru amante și nepotism distrugeți țara. Dați-vă demisia”  potrivit filmării postate de Digi 24 (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/video-majorarea-alocatiilor-l-dragnea-replici-vehemente-dupa-ce-a-fost-admonestat-de-un-deputat-pnl-1082267) dar și a înregistrării postate pe pagina de facebook a Partidului Național Liberal:

Tremurând de furie, Dragnea a cerut drept la replică:Dacă ar fi să dau drept la replică aș sta numai la microfon având în vedere câți oameni obsedați sunt în această sală. Un amendament demagogic este un amendament care nu poate fi pus în aplicare și care habar nu au de regulile și legislația financiar bancară și l-au făcut fără să se gândească că va fi adoptat. Astă a fost dreptul la replică” a replicat Liviu Dragnea potrivit Digi 24.

Urmăriți și video-ul postat de Hotnews.ro cu o parte din dialogul halucinant dintre deputatul bistrițean și Liviu Dragnea:

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - contribuabil în

    Un cadou si o mare dreptate pt. copiii Romaniei de la nenea deputat tanar si harnic ROBERT SIGHIARTAU. Felicitari domnule DEPUTAT !

Lasă un comentariu