Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristian Țetcu a fost ales prim-vicepreședintele național la Partidul Verde. Un alt bistrițean, Ștefan Anbruș are și el funcție mare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cristian Țetcu, președintele Partidului Verde Bistrița-Năsăud, unul dintre cei mai cunoscuți activiști de mediu din județ a fost ales primvicepreședinte național al partidului, duminică, în cadrul unei congres național.

Potrivit  unui  comunicat de presă al Partidului Verde, un alt membru al filialei bistrițene, consultantul de proiecte, Ștefan Anbruș, secretar general județean este noul secretar executiv al Biroului național al Verzilor. Președinte al formațiunii a fost aleasă o femeie, Adi Maria Simoiu, lector al Universității din Craiova, doctor în chimie.

Comunicatul de presă al Verzilor precizează că noua președintă are în spate și o carieră internațională, ca și inspector, timp de 10 ani pentru Organizația Internațională  pentru Interzicerea Armelor Chimice, organizație distinsă în 2015 cu Nobelul pentru Pace. După ce și-au ales o femeie ca și presedinte cei din Partidul Verzilor spun că sunt primii care au ales o doamnă drept  lider la un congres. (Și PNL a avut și el o femeie presedinta, pe Alina Gorghiu, însă aceasta a fost votată doar de Biroul Național al liberalilor de rit vechi și a preluat funcția unică după demisia co-presedintelui Vasile Blaga). Comunicatul precizează și că alegerea unei femei drept președinte demonstrează că egalitatea de șanse nu e o poveste la Verzi, și că ” promovarea femeilor pe criterii de competență e o realitate”

”Partidul Verde din România, partener apreciat de familia verzilor europeni, își dorește să fie alternativa de care România are nevoie, acum” mai spune comunicatul de presă.

Share.

About Author

Lasă un comentariu