Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum au comentat politicienii bistrițeni succesul Laurei Codruța Kovesi in cele două comisii în care a fost audiată

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vestea că Laura Codruța Kovesi  este candidatul Parlamentului European, după succesul de astăzi din Comisia LIBE unde a primit 26 de voturi față de 22 ale candidatului francez și doar unul al celui german, dar și de ieri dintr-o altă comisie de buget a fost primită cu entuziasm de opoziție, dar și cu tăcere totală din partea reprezentanțiilor puterii.

Liberalii au ținut să arate că reprezentanții lor au fost alături de Laura Codruța Kovesi și au făcut lobby în Parlamentul european pentru aceasta postând un afiș în care sub deasupra portretului  fostei șefe a DNA, învingătoare la Bruxelles, apare sigla PNL și PPE (Partidul Popular European) însoțită de diferite mesaje.

Ulterior liberalii au explicat și ce vrea să spună fotografia: în comisia LIBE PNL avea iniția un singur europarlamentar în comisie, pe Traian Ungureanu,  dar la negociere cu membrii PPE alți patru liberali au obținut drept de reprezentare și de vot : astfel în final au votat pentru Kovesi  și Adina Vălean, Marian Jean Marinescu, Cristian Bușoi și Siegfried Mureșan, cel care a făcut același lucru și cu o zi înainte. Potrivit unor surse G4 Media președintele PNL Ludovic Orban le-a cerut europarlamentarilor partidului să-și anuleze biletele de întoarcere în țară și să facă lobby pentru Kovesi pentru a contracara acțiunea PSD-Alde, dar și UDMR, precum și a Guvernului României.

Ce spun politicienii bistrițeni

Au afișat imaginea victoriei Laurei Codruței Koveși cu afișul în cauză, cu sigla PNL și PPE pe pagina oficială de facebook primvicepreședintele Stelian Dolha care a scris și ”felicitari!” , președintele de la tineret, consilierul județean Florin Moldovan, care a notat: ”de aici începe distracția” și pagina de facebook a filialei.

În schimb Ioan Turc, președintele județean a scris că a urmărit ca un meci de fotbal audierea de azi din comisia LIBE, chiar dacă în urmă cu câteva zile, în 14 februarie același Ioan Turc  făcea mărturisiri personale :  că nu e un fan al fostei șefe a DNA, pentru că deși admitea că sub conducerea ei au fost succese in lupta anticorupție, însă nu i-a plăcut spectacolul cătușelor și ineficiența în marile dosare, însă a admis că încercarea PSD de a o denigra deloc onorabilă .

Cristina Iurișniți, deputat USR a scris imediat după anunțul victoriei: ”Încă o victorie de etapă pentru LCK! A contat susținerea europeană si lobby-ul făcut de opoziție in detrimentul minciunilor și propagandei monstruoasei Coaliții! Votul de azi din Comisia LIBE confirmă pe cel de ieri din Comisia de Buget care a fost la limită. ..Fiind vorba de un vot politic,
PSD-Alde vor fi din nou rușinea Europei prin deciziile anti-democrație, anti valori europene.
Decizia finală va aparține Consiliului și Parlamentului European” 
a scris deputatul USR pe facebook. 

Pe paginile de facebook ale parlamentarilor PSD de Bistrița-Năsăud, cei doi ministri Daniel Suciu, respectiv Ioan Deneș nu se face nicio referire la votul de azi, așa cum nici Doina Pană nu a dorit să comenteze nimic referitor la subiect.

foto: G4 media

Share.

About Author

Lasă un comentariu