Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

A plouat cu demisii în Consiliul Local Bistrița. Semne de întrebare legate de succesori

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Consiliul Local Bistrița a pierdut într-o singură zi doi consilieri: unul de la putere: Cristian Codărean (PSD) și un altul de la opoziție:  Filip Moisil (PNL) și-au anunțat joi demisiile din deliberativul local la capătul unei ședințe banale.

Nu e clar ce a declanșat reacțiile celor doi, însă consilierul PSD, care și-a anunțat gestul pe facebook, după terminarea ședinței va pleca cu totul, inclusiv din partidul de guvernare. Cristian Codărean a scris pe facebook că înțelege disciplina de partid și faptul că deciziile se iau la nivel de grup, atât la nivel local cât și național, însă că această ” disciplină nu trebuie să fie mai presus de rațiunea fiecărui om politic”.

De celaltă parte, Filip Moisil, consilier local la al 3-lea mandat, două pentru PDL, al treilea din partea PNL-ului fuzionat și-a dat demisia chiar la finalul ședinței de astăzi și a anunțat că-și depune demisia mâine la registratura CL. El a lăsat să se înțeleagă că la originea demisiei  ar fi fost ”o anumită stare de degringoladă din partid”. Filip Moisil nu are însă intenția să părăsească PNL-ul. Surse din PNL Bistrița precizează că plecarea lui Moisil din Consiliul Local a fost o surpriză pentru liberali, în condițiile în care consilierul nu  i-a avertizat că urmează să facă acest gest, ba chiar își plătise cotizația la zi chiar în joia anunțului demisiei.

Un fost consilier, favorit pentru un nou mandat în CL. E însă al 3-lea pe lista de supleanți

Nu este deocamdată clar cine va fi succesorul lui Moisil in funcția de consilier local. Următorul de pe lista supleanților, Gavril Urs nu mai este membru PNL, după ce și-a dat demisia din partid în urmă cu mai multe luni. Nici următorul de pe listă, Marian Radu nu este foarte vizibil in partid si nu este clar daca mai e membru sau nu sau va fi validat sau nu de colegi. Favorit în acest moment pentru nominalizare este mai degrabă al treilea de pe lista de supleanți, Mihai Sărmășan, fost consilier local în mandatul 2012-2016.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu