Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Vicepremierul Daniel Suciu vrea OUG pentru Codul Administrativ respins de CCR. Ordonanța va include pensiile speciale pentru aleșii locali

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vicepremierul Daniel Suciu a explicat la Bistrița, unde a fost prezent sâmbătă pentru semnarea unor contracte cu autoritățile locale, cum va arăta ordonanța de urgență care urmează să reglementeze Codul Administrativ, după ce legea a fost respinsă de Curtea Constituțională.

La solicitarea Bistrița Express ministrul Dezvoltării Regionale a întărit declarațiile pe care le-a făcut cu o zi înainte la Craiova că Guvernul intenționează adoptarea unui OUG pentru  legiferarea Codului Administrativ și a subliniat că el e cel care va face propunerea : ”  e propunerea pe care eu o voi face premierului. Săptămâna viitoare comisia specială care s-a ocupat în Ministerul Dezvoltării de Codul administrativ va avea o întâlnire pentru a pune de acord prevederile proiectului cu recomandările CCR, dar da, e varianta pe care eu o voi propune premierului și Guvernului să o adoptăm prin ordonanță de urgență  ”. L-am întrebat pe ministrul Suciu dacă ordonanța de urgență va avea același conținut cu legea respinsă în noiembrie anul trecut de CCR: ” Cu mici modificări da” a răspuns acesta, recunoscând  și că modificările nu se referă la pensiile speciale ale primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene, care vor fi păstrate:  ”Micile modificări se referă doar la observațiile CCR care sunt pe fond două și vom avea discuții și cu comisia specială de la Parlament formată din reprezentanții tuturor partidelor politice, voi avea discuți și cu reprezentanții Consiliilor Județene a Asociației Comunelor și Orașelor pentru că îmi doresc ca eventualele observații ulterioare să poată fi făcute ” a mai spus vicepremierul Suciu.

Daniel Suciu susține că  OUG-ul  va renunța doar la  o prevedere referitoare la instituția prefectului și la o alta despre folosirea limbii materne, conform obiecțiilor pe fond ale CCR:  ”E o formă de Cod Administrativ care permite administrației publice să devină mult mai suplă, mult mai flexibilă și care să ajute și să fie în slujba cetățeanului, nu invers…CCR a respins pe formă, că nu a trecut prin ambele camere aceleași prevederi, dar  si două de observații de fond referitoare la instituția prefectului și observațiile cu limba maternă, observații de care se va ține cont  ..iar codul administrativ, pe principiile generale, asa cum a ieșit din Parlament, așa va fi” a mai spus Daniel Suciu.

 Dragnea a cerut, vicepremierul a executat

În 6 noiembrie anul trecut  Curtea Constituțională a decis, cu unanimitate de voturi, că legea privind Codul Administrativ este neconstituțională în integralitate, după o sesizare făcute la CCR de partidele din opoziție. Sămbăta trecută însă, la Snagov Livu Dragnea a vorbit pentru prima dată despre Codul Administrativ impus prin ordonanță și a cerut Guvernului să îl promoveze așa, iar vineri Vicepremierul Suciu a vorbit și el prima dată despre OUG. A făcut-o la Craiova, în fața primarilor din Dolj, promițându-le pensiile speciale: ”Domnilor primari, ceea ce ne-am angajat noi, cei de la PSD, şi de la această masă că facem pentru dvs. rămâne bătut în cuie. Văd suficient de mulţi oameni cu părul alb, oameni care s-au pus în slujba comunităţii şi-au fost de la moaşă comunală, pentru că absolut tot ce se întâmplă într-o comunitate, dvs.sunteţi de vină sau responsabili, dar când e vorba de respect, toţi se fac că plouă. Ceea ce a vorbit cu dvs. şi preşedintele şi Olguţa Vasilescu vizavi de respectul care trebuie să se transpună în beneficiu la pensie, să ştiţi că rămâne în picioare şi v-o spune ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Acest cod administrativ va trece prin OUG sau prin asumare dacă este cazul la nivel guvernamental, dar vom da acest lucru noi, de la Guvern”, a promis Suciu, potrivit G4 media.

Daniel Suciu a fost de altfel,în calitate de  parlamentar și inițiatorul unei proiect a  legii pensiilor speciale pentru aleșii locali, respins de CCR în legislatura parlamentară trecută, atunci la sesizarea președintelui Iohannis.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu