Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Augustin Zegrean, categoric după măsurile împotriva Laurei Codruța Kovesi: ”după controlul judiciar poate urma orice”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul președinte al CCR bistrițeanul Augustin Zegrean a comentat în acestă seară pentru mai multe posturi de televiziune punerea sub acuzare de către Secția specială pentru magistrați și  luarea măsurii controlului judiciar în cazul fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Zegrean a declarat la Digi24 că măsura este una de intimidare și că puterea  „s-a speriat atât de tare de Kovesi”, încât totul „a intrat în vrie” și că se va face totul ca Laura Codruța Kovesi să nu reușească să obțină postul de procuror-șef la Parchetul european. Fostul șef al CCR spune că ceea se întâmplă vine să confirme ceea ce a anticipat acum câteva săptămâni, adică se va face absolut orice ca s-o oprească să ajungă procuror șef european: ” Eu am spus asta când au început audierile la Comisia Europeană. Am spus că astfel o vor putea opri. Și asta se vrea. Dacă are interdicție… Să fie numit procuror-șef european și ea să nu aibă voie să părăseasca țara… Dacă acolo se va continua să fie numită, aici se va continua să fie condamnată. După cum merg lucrurile acolo se va ajunge. Nu vreau să fiu profet, dar mă tem că acolo se va ajunge.

Fostul președinte al CCR a mai spus și că măsură cantrolului judiciar poate fi urmată de o altă și procedurile împotriva ei pot dura la nesfârșit:” După controlul judiciar poate să urmeze altă măsură. Poate să urmeze o condamnare. Până atunci îi expiră mandatul doamnei Kovesi la Parchetul european.

Zegrean susține și că măsură cantrolului judiciar poate fi urmată de o altă și procedurile împotriva fostei șefe a DNA pot dura la nesfârșit: ”Da! M-am obișnuit cu toate. Chiar nu glumesc! Pentru că la noi, anchetele durează”

Fostul șef al CCR spune și că cei care nu vor cu niciun preț numirea Laurei Codruța Kovesi nu vor înceta cu asaltul la aceste structuri europene ” Chiar dacă nu va fi ea procuror-șef european, lucrurile tot nu se vor opri, pentru că indiferent cine va fi acolo, ei dacă folosesc banii europeni cu alte scopuri decât cele pentru care au fost atribuiți, vor da socoteală. Procuratura aceea este pentru toată Europa. Nu numai de la noi au băgat mâna în bani. Au folosit banii ăia și sunt state care nu vor să coopereze, știu precis ce vă spun. Spaniolii nu au vrut să coopereze cu tribunalul de la Luxemburg, în legătură cu banii europeni, care și l-a ei se pare că au fost folosiți în alte direcții. Nici grecii nu au vrut să colaboreze. De aceea s-a înființat acest Parchet”.

Laura Codruța Kovesi a ieșit astăzi după 6 ore de audieri la Secția Specială de Cercetare a Magistraților, o unitate înființată de ministrul Tudorel Toader și scoasă de sub conducerea Parchetului General și pusă în subordinea sa,  că i s-a stabilit măsura controlului judiciar ș interdicția de a sta de vorbă cu presa. Fosta șefă a DNA a mai spus și că se vrea să i se pună călușul în gură”. Secția Specială pentru magistrați nu a comunicat public în privnța măsurilor stabilite împotriva Laurei Codruța Kovesi.

Fostul președinte al CCR a comentat pentru Realitatea TV că nu există nicăieri în lege măsura interdicției de a vorbi cu presa, dar și că o contestare a controlului judiciar și ajungerea în fața judecătorilor o poate scăpa pe Laura Codruța Kovesi de această măsură. Zegrean a ataxat dur secția specială condusă de procurorul Adina Florea, secția pe care a comparat-o cu inchiziția.

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu