Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Robert Sighiartău acuză Instituția Prefectului BN de manipulare publică

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul PNL Robert Sighiartău se declară revoltat că Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud lansează mesaje în spațiul public care să inducă ideea că actualul Guvern și PSD-ul au majorat alocațiile copiilor.

Într-o postare făcută pe una din paginile sale de socializare ”Deputat de Bistrița-Năsăud” Robert Sighiartău se arată deranjat de unul dintre mesajele transmise de instituția care reprezintă Guvernul în teritoriu și vorbește despre dezinformare și chiar de manipulare : ”O instituție care ar trebui să fie formată din funcționari independenți este condusă de politruci, care servesc PSD-ului. Pe lângă faptul că promovează politica partidului-stat, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, a trecut la dezinformare și manipulare publică. Într-un mesaj promovat încă de ieri, Prefectura a anunțat că actualul Guvern a majorat alocațiile pentru copii. Este o informație falsă și arată cinismul acestor oameni scrie deputatul bistrițean.

În calitate de autor a mai multor inițiative parlamentare referitoare la alocații dar și a amendamentului la legea bugetului care a dus la majorarea efectivă, Robert Sighiartău i-a cerut prefectului să retragă mesajul în cauză: ” Nu domnule prefect. Nu PSD-ul a majorat alocațiile, ci PNL prin amendamentul propus de mine în plenul Parlamentului. Proiectul de buget inițiat de Guvernul Dăncilă nu conținea această măsură. Am propus majorarea alocațiilor, iar o parte din deputați au votat favorabil. Nu cei de la PSD. Ei au votat împotriva copiilor. Este o lipsă de onoare și profesionalism să lansați astfel de mesaje în spațiul public și vă cer domnule prefect să retrageți acel mesaj care nu vă face deloc cinste”  a mai scris Robert Sighiartău.

Propunerea sa de majorare a alocațiilor pentru copii la 150 lei, respectiv 300 de lei pentru cei cu vârsta  de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copiilor cu dizabilități a intrat în vigoare începând cu 1 aprilie, Guvernul operând inclusiv cu o ordonanță care s-a aplicat cu luna în curs, nu cu martie așa cum scrie în amendamentul votat și așa cum a cerut cu insistență Robert Sighiartău. Alocațiile aproape dublate vor intra în plată începând din 10 mai.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu