Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Augustin Zegrean crede că CCR va respinge cererea lui Iordache: ” daca o admit ar insemna sa faca un alt cadou politicienilor corupți”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul președinte al Curții Constituțional, Augustin Zegrean nu crede că CCR va admite mâine  plângerea vicepreședintelui Camerei Deputaților, Florin Iordache, care a reclamat un conflict constituțional între Parlament și Înalta Curte de Casație în privința completelor cu 3 judecători, decizie de care depinde și soarta condamnării la 3 ani de închisoare a lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive.

Augustin Zegrean a explicat la Realitatea TV că nu crede că CCR va merg până acolo încât să-i dea câștig de cauză lui Iordache, ceea ce ar fi de fapt nimic altceva decât un cadou făcut politicienilor corupți. Fostul șef al CCR spune că în primul rând Iordache nu are calitatea oficială care să-i permită să facă acest gen de sesizare la Curtea Constituțională. Ar fi trebuit să fie președinte și nu vicepreședinte la deputați, ori nu e cazul: ”  Nu poate sesiza CCR pentru conflict între puteri decât președintele României, cel al Camerei Deputaților, președintele Senatului, respectiv președintele Înaltei Curți.  Domnul Iordache nu are niciuna dintre aceste calități ca să o facă calitatea sa o facă. Deci eu cred că mâine (joi) se va respinge fără niciun fel de cercetare” a explicat Augustin Zegrean. Acesta nu crede că mandatul primit de la Dragnea, pentru perioada cât l-a înlocuit la conducerea Camerei  ăi dă dreptul de a sesiza CCR.

Zegrean a mai spus și că așa zisul conflict, dar și cererea lui Iordache de a numi în aceste complete judecători specializați în cauze de corupție fostul șef CCR sunt irelevante în condițiile în care în România nu există judecători specializați pe corupție și că orice judecător de la Curtea Penală, aflat în vârful carierei de magistrat cm sunt cei de la ICCJ  are competența de a judeca aceste cauze.

” Nu cred că CCR o va face de data aceasta”

Fostul președinte al Curții Constituționale se îndoiește că CCR va decide în favoarea solicitării și din cauza consecințelor pe care le vor genera o astfel de decizie: adică anularea a sute de cauze judecate: ”După ce se dorește prin această acțiune ar trebui ca toate deciziile stabilite de aceste complete de ani de zile încoace să fie anulate. Iar in fața acestor complete de 3 de la Înalta CUrte nu au ajuns oameni de rând. Ar fi din nou un cadou facut de CCR pentru politiceini actuali, foști politicieni care au comis  fapte de corupție, dintre care unii chiar și-au ispășit pedeapsa și ar lua-o de la capăt totul. Nu cred că CCR o va face de data asta”.

Judecătorii constituționali au amânat miercuri  luarea unei decizii în ce privește sesizarea lui Iordache, patru dintre judecători protestînd că nu au avut suficient timp pentru a analiza.

Share.

About Author

Lasă un comentariu