Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Europarlamentar despre posibila excludere a PSD:” Vor fi neafiliați. E foarte grav, e ca si cum România ar pierde europarlamentari ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Europarlamentarul PNL Daniel Buda a explicat astăzi la Bistrița că excluderea PSD-ului din Partidul Socialiștilor Europeni, vehiculată că se va întâmpla după alegerile din 26 mai, după ce PES a anunțat înghețarea relațiilor, ar avea consecințe extreme nu doar pentru partidul de guvernare, dar și pentru interesele României. ”Și aceasta pentru că în Parlamentul European, dacă nu ești afiliat la o familie europeană, aproape nu exiști,” a spus Daniel Buda, astăzi într-o conferință de presă susținută la Bistrița.

Întrebat de reporterul Bistrița Express ce se va întâmplă cu PSD-ul dacă Partidul Socialiștilor Europeni (PES) își duce la capăt amenințarea cu excluderea românilor din grupul socialist, în iunie, după alegerile europarlamentare și unde se vor duce noii aleși pentru Parlamentul European,  europarlamentarul liberal a replicat, în glumă:   ”la vale. la vale se vor duce”. Buda spune și că  PSD-ul riscă în acest moment, dacă va fi dat afară , așa cum se ia în calcul la nivelul PES,  să nu  ajungă în nicio familie politică, din pricina a ceea ce face cu statul de drept, în România: ”există riscul să rămână neafiliați. La ce se întâmplă acum în România, PSD riscă să rămână un partid neafiliat si sa fie la fel cu cei  40-50 de europarlamentari care formează grupul neafiliaților”.

Tot liberalul  explică de ce e dramatică această ipoteză și cum ar putea afecta interesele României: ” Este foarte dramatică o asemenea situație. Eu în Parlamentul European, și nu fac un secret din chestiunea asta, puneam amendamente alături de grupul PSD. De ce făceam chestiunea asta? Ca să-mi treacă amendamentele care vizează politica agricolă, realitățile din România.Pentru că ei erau încă 8 în grup, iar voturile lor veneau către noi și puteam să ne impunem punctul de vedere. În grup (nn.comisia pentru agricultură, unde e membru Daniel Buda) nu avem decât un neafiliat. Cum o să-mi mai trec amendamentele bune pentru România mai departe  dacă ei vor fi neafiliați? Nu mai ai posibilitatea sa-ti impui punctul de vedere la nivel european. Nu mai existi. E ca si cum România ar pierde practic niste europarlamentari. E mai mult decât dramatică chestiunea asta” a întărit europarlamentarul.

”Opriți-vă cu justiția, nu sunteți o republică bananieră!”

Întrebat dacă PES nu se va crampona după alegeri de nevoia de a avea cât mai multe voturi pentru alegerile pentru structurile europene, europarlamentarul PNL și PPE spune că e aproape exclus și la nivel european voturile sunt importante, însă nu cu orice preț:  :  ”. Atunci când pui sub semnul întrebării un sistem juridic, care îți era funcțional, cu consecințe care până la urmă se duc în zona financiară, …: dacă tu nu ai niște instanțe capabile să-ți cenzureze niște fraude cu fonduri europene, atunci sigur că nu mai ești frecventabil. Din acest motiv europenii și socialiștii spun: ”măi fraților, opriți-vă, unde mergeți cu justiția pentru că până la urmă voi sunteți o republică bananieră, nu mai contați foarte mult. E un alt pericol major pentru România: și numai datorită PNL-ului nu s-a făcut până acuma: adică tăierea fondurilor europene către statul membru, când ai derapaje serioase de la principiile pe care ți le-ai asumat ca și stat membru când ai aderat în UE!”.

România își trasează direcția

Europarlamentarul liberal susține și că alegerile din 26 mai nu sunt orice fel de alegeri, ci unele în care românii și-ar putea decide soarta  ”românii au de ales în 26 mai nu doar niște europarlamentari, care-ți iau banii acolo, trebuie să știe că acum România își trasează direcția : spre est sau spre vest ” Buda spune că, are informații că României i s-ar încerca schimbarea traseului european: ” . Pentru că, din păcate, informațiile pe care nu le pot detalia, se pare ca există o implicare masivă în România din altă parte a globului și de fapt se încearcă o schimbare de directie a României. Românii trebuie să știe ce aleg până la urmă, să nu se plângă după prin piețe și să dea un vot util”. a mai spus Buda fără a explica care este sursa unor asemenea informații.

Share.

About Author

Lasă un comentariu