Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

OPINIE: Așa se întâmplă când “pălăria” de ministru e cu 10 numere mai mare decât capul care o poartă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ultimii doi ani ne-au arătat adevărata față a României, o țară în care dacă ești mediocru, dar ai tupeu și un dram de noroc să te fi născut unde trebuie, calea spre poziții înalte, cu șofer și mașină la scară, cor de lăudători și costum de firmă, îți e deschisă.

Avem atât de multe exemple, de la cel din fruntea bucatelor, continuând cu echipa de blonde ale președintelui și terminând cu ultimii noi miniștri Dani Suciu și de azi nominalizatul de partid, Nicolicea. Azi mă voi referi la conjudețeanul nostru, al doilea om din guvern și ministrul în pixul căruia stă ieșirea din noroi a satelor noastre. Un tip cu coloană vertebrală din cauciuc natural, care-și arată colții de lapte din când în când, dar nu are puterea să reziste șarjei a 8-900 de spărgători de semințe și mânuitori de “*maimuțe,” pe numele lor “taximetriști”. În războiul lor cu modernitatea, această gașcă de guralivi tupeiști a găsit pe partea cealaltă a mesei un “vajnic luptător” pentru diversitate, Daniel Suciu, ministru al dezvoltării în Guvernul României. Rețineți termenul “Dezvoltare”. Deși la șarja trecută de “mașini galbene” a declarat că nu va trimite la Monitorul Oficial ordonanța care interzice circulația modernă, pe numele său Uber, “puiuțul cel fricos”, la primele strigăte ale “ortacilor cu “*maimuță” la purtător, a uitat de cele spuse și a publicat ordonanța, fără să aștepte, reglementarea prin lege, a divergențelor.

Ca utilizator de Uber, acolo unde există, în țară și străinătate, pot să vă spun că diferența pentru călători este enormă, ca între crengile trase pe post de “căruță” de către oamenii din Neanderthal și “Diligența de Bizanț”. Un șofer Uber m-a întrebat odată dacă nu doresc o sticlă de apă sau un suc, în timp, pe același traseu, un “gălbenel” transpirat, cu țigara în colțul gurii, înjura de mama focului pe oricine-i ieșea în cale. Legat de fiscalizare, la Uber am platit automat, cu cardul de credit, primind instantaneu, pe email, factura fiscala, în timp ce la gălbenel, “ceasul” a rămas strategic fără hârtie exact în momentul în care i-am cerut bonul fiscal.

Da, micuțule Daniel, ăia sunt ai tăi și a partidului tău, oameni care au nevoie de protecție la concurență și progres. Ceilalți sunt cei care deservesc clasa care gândește și s-a săturat de șmecherașul cu tupeu, posesor de “patalama”. Așa se întâmplă când “pălăria” de ministru e cu 10 numere mai mare decât capul care o poartă.

 

Dictionar: *maimuță-dispozitiv care manipulează aparatul de taxat, pentru a afișa sume mai mari.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu