Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Un bărbat s-a ales cu arsuri pe jumătate din suprafața corpului după un incendiu în Săsarm. Ministrul sănătății se interesează de caz

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un incendiu declanșat în această dimineață în localitatea Săsarm la o cabană cu mansardă a făcut o victimă: un bărbat de 71 de ani a fost găsit inconștient de salvatori și cu arsuri întinse, într-o anexă din imediata apropiere a cabanei. Bărbatul va  transferat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, deoarece Spitalul din Bistrița nu poate îngriji marii arși.

Inițial la incendiul care cuprinsese cabana din Săsărm și se afla în stare de ardere generalizată când au ajuns pompierii, nu s-au raportat victime. Însă pe măsură ce au reușit să securizeze intrarea pompierii l-au găsit pe bărbatul de 71 de ani într-o anexă, inconștient și cu arsuri pe 50 % din suprafața corpului.  Victima a fost preluată de echipajul de terapie intensivă, intubată și stabilizată pentru a fi transportată  la UPU Bistrița, a anunțat purtătorul de cuvânt  ISU , Marius Rus.

Conform standardelor în aceste situații cazul ar trebui încadrat la mari arși, pentru care Spitalul din Bistrița nu are posibilitatea de a acorda îngrijire de specialitate. Potrivit unor surse de la nivelul Spitalului județean de Urgență se ia în calcul transferarea după stabilizarea bolnavului la o clinică de specialitate, însă nu e clar unde, dat fiind lipsa locurilor pentru marii arși.

Ultimul pacient din această categorie, o tânără de 25 de ani din Tulcea a fost plimbată între mai multe spitale din țară, de la Timișora către Constanța până ce a fost trimisă, ieri  la un spital din Belgia cu o aeronavă militară, la intervenția minsitrului sănătății.

De altfel ministrul Sorina Pintea a fost întrebată în direct la Digi 24 ce se va întâmpla cu cazul de la Bistrița și a răspuns că se va interesa de situația pacientului și de posibilitățile de a-i găsi un loc într-un spital specializat, dacă starea acestuia o va impune. De altfel in România sunt la această oră doar 13 paturi funcționale pentru marii arși, cu toate investițiile făcute până acum.

UPDATE: s-a găsit o soluție

După intervenția ministrului sănătății s-a găsit o soluție pentru bărbatul de 70 de ani cu arsuri grave, inclusiv ale căilor respiratorii.  Potrivit unui comunicat de presă al Spitalului Județean Bistrița-Năsăud pacientul de 70 de ani din Beclenuț urmează să fie transferat în cursul zilei de astăzi la Spitalul de Urgență Floreasca din București. Potrivit sursei citate bărbatul este în stare gravă,  cu arsuri de gradul 1 si 2 pe 50% din suprafața corpului, fiind intubat și ventilat mecanic. Comunicatul precizează că transferul s-a făcut după solicitarea sprijinului Centrului Operativ pentru Situații de Urgență.

Informația inițială: Contactată de reporterul Bistrița Express purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean de Urgență, Camelia Strungari a spus că  victima incendiului se află la secția de terapie intensivă a Spitalului județean Potrivit primelor evaluări bărbatul ar fi avut arsuri de gradul 1 si 2 pe 50 % din suprafața corpului. Deși a fost contactat Centrul Operativ pentru Situații de Urgență  pentru găsirea unui spital specializat pentru tratarea marilor arși, deocamdată nu s-au găsit locuri. Până la rezolvarea situației victima incendiului va rămâne la Terapie Intensivă în SJU.

În ceea ce privește incendiul ISU a anunțat că imobilul în apropiere de care a fost găsită victima, o cabană din lemn cu mansardă de 100 metri pătrați, a ars în întregime și că în acest moment se fac cercetări pentru a stabili cauza incendiului.

Share.

About Author

Lasă un comentariu