Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Modificări controversate la Codul Penal votate chiar în Săptămâna Mare în procedură de urgență: ” infractorii în Rai legislativ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O nouă serie de modificări  controversate ale Codului Penal, adoptate în procedură expresă de comisia Iordache sunt pe punctul de a fi adoptate de Camera Deputaților, după ce amendamentele PSD-ALDE, susținute de UDMR și minorități au trecut fără probleme la votul pe articole, în pofida protestelor opoziției.

De altfel opoziția atrage atenția că ce se întâmplă astăzi în Camera Deputațlor este  cea mai grava situatie din ultimii doi ani de zile din punct de vedere legislativ, ”pentru ca aceste modificari ii ajuta in mod substantial pe infractori“, a declarat deputatul USR Stelian Ion chiar în plen

”In Săptămâna Mare, PSD dorește modificări in procedură de urgență la Codul de procedură penală! Nu există de fapt nicio urgență! Doar dezincriminarea corupției! De urgență am luat trenul  Bistrita -București pentru a fi azi în Plenul Camerei Deputaților!  Suntem conduși de un grup infracțional organizat care dă legi pe repede înainte: reducerea perioadei de prescripție in dosarul Bombonica…Nu se respectă nici recomandările MCV, nici cele ale Comisiei de la Veneția” notează deputatul USR Cristina Iurișniți pe facebook, chiar în timpul ședinței.

USR și PNL vor  contesta la CCR modificarea de azi

În momentul în care a închis ședința de vot Florin Iordache, cel care a condus lucrările în locul lui Liviu Dragnea a ținut să precizeze că cele două propuneri de modificare ale Codului Penal și Codului de Procedură Penală au fost votate de ambele camere și fiind vorba de o procedură de urgență în  doar două zile poate fi atacată la CCR.  Dan Barna, președintele USR a anunțat că partidul său va contesta modificările făcute :  ”Liviu Dragnea nu mai are niciun fel de limită, nu mai conteaza nimic pentru el. Ca sa scape de problemele penale este dispus sa sacrifice interesul României. Infractorii sunt intr-un Rai legislativ. Toate aceste modificari incurajeaza infractorii”, a subliniat liderul USR, deputatul Dan Barna.

Raluca Turcanu, prim-vicepreședintele PNL a anunțat că va contesta la CCR modificările de astăzi la CCP și CPPP care sunt: ” o lovitură la temelia democrației”. ”prin modificările făcute  azi, deputații PSD-ALDE, UDMR și minorități i-au asigurat lui Liviu Dragnea un Paște fericit” a mai spus Raluca Turcan care a subliniat că modificările sunt extrem de nocive pentru că-i vizează atât pe corupții cu funcții înalte cât și pei catre au comis infracțiuni de mare violență.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu