Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Seria neagră a victimelor tractoarelor continuă în BN: doi răniți, unul cu piciorul amputat. Istoric accidente recente

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Două victime ale aceluiași tractor răsturnat, de data aceasta în Runcu Salvei  continuă seria de accidente dramatice din această lună, toate provocate de tractoare.

Accidentul de astăzi anunțat la ora 14,00 a fost plin de suspans , inclusiv pentru salvatori. Și nu numai pentru că intervenția s-a făcut într-o zonă greu accesibilă, de drum forestier, dar și pentru că în loc de o victimă anunțată s-au dovedit că erau de fapt două, la distanță de 200 de metri una de cealaltă. Pentru prima victimă un bărbat de 28 de ani, descoperit cu piciorul amputat în urma accidentului a fost nevoie să ajungă un elicopter SMURD care l-a și preluat în jurul orelor 16,00 pentru a-l transporta la o clinică în Târgu-Mureș.

Pentru cea de-a doua victimă, un tânăr de doar 21 de ani a fost nevoie în schimb de o echipă Salvamont pentru a ajunge în zonă și apoi din nou de elicopterul SMURD pentru a-l transporta. Potrivit ISU Bistrița-Năsăud cea de-a doua victimă avea fractură deschisă atunci când a fost descoperită și a reușit să ajungă la ea echipajul de terapie mobilă a SMURD. Tânărul de 21 de ani era conșient însă avea multiple fracturi și traumatisme: S-a luat decizia transportării lui din zona greu de accesibilă în care era tot cu un elicopter și tot la Târgu Mureș.

Potrivit unui informări de presă date publicității de IJP, accidentul s-a petrecut pe când tinerii încercau să transporte un trunchi de copac cu tractorul, când acesta s-a răsturnat într-o râpă. Primul a căzut pasagerul de 21 de ani, în timp ce șoferul a fost găsit la 200 de metri în altă zonă accidentată.

Istoricul accidentelor de tractor din BN 2017-2019

Accidentele dramatice cu tractoare sunt relativ frevente în județ, mai ales în perioada lucrărilor de primăvară. Iată o scurtă trecere în revistă:

8 aprilie 2019 un bărbat de 80 de ani și-a găsit sfârșitul sub propriul tractor în localitatea Hășmașul Ciceului

16 aprilie 2019 un tânar de 26 de ani din Uriu este gasit strivit sub un tractor. Este declarat decesul după o resuscitare de zeci de minute

aprilie 2018 Sintereag- un bărbat de 45 de ani a murit într-un  accident  în care remorca s-a răsturnat peste tractor

august 2017  un bărbat de 62 de ani din Prundu Bârgăului a fost găsit mort la câteva ore după ce tractorul pe care-l conducea s-a răsturnat peste el.

 iulie 2017  un bărbat de 45 de ani, din Rebrișoara, scos în stare gravă după ce tractorul forestier s-a răsturnat, prinzându-l sub el.

În octombrie 2017   un tânăr de 25 de ani care lucra voluntar într-un proiect pentru amenajarea unei căsuțe pentru o fetiță și mama ei bolnavă din Ciceu Poieni a pierit în aceleași condiții, după ce tractorul cu care transporta materiale de construcții s-a răsturnat peste el.

toamna anului 2017 proprietarul unei firme de exploatare a lemnului din Anieș a fost lovit la cap de ușa tractorului său forestier într-o zonă izolată, iar manevrele de resuscitare ale medicilor de pe ambulanță s-au dovedit în zadar.

Share.

About Author

Lasă un comentariu