Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

După carul de promisiuni ministeriale de la Bistrița, restituirea taxei auto are tot în 30 iunie deadline. Asta dacă nu apare alt termen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Restituirea taxei auto și a timbrului de mediu nu se va finaliza mai devreme de 30 iunie 2019, dată asumată de Guvern prin proiectul de buget pe 2019. Și asta numai în condițiile în care  administrațiile fiscale își vor face partea lor de treabă la timp. A confirmat-o luni, 6 mai la Bistrița ministrul Mediului, Graţiela Locadia Gavrilescu.

Asta deși în urmă cu două săptămâni (nota red în 19 aprilie) ministrul finanțelor Eugen Teodorovici avansa tot la Bistrita, luna mai ca final al plăților în timp ce sfârșitul lunii aprilie ar fi trebuit să fie  termen limită pentru ca ANAF să-și termine treaba cu verificarea dosarelor de restituire. Atunci Teodorovici a amenințat că ar putea plăti cu funcția șefii județeni de la Administrațiile financiare care nu grăbesc procedurile. Citiți și: Restituirea taxei auto în mai, promisiune cu amenințări pentru sefii fiscului de la Eugen Teodorovici. A încurcat notificarea cu decizia de impunere

Ministrul Mediului a susținut luni într-o conferință de presă de la Bistrița că plățile se fac abia de 3 săptămâni și că ar fi fost blocate de adoptarea tarzie a bugetului: ea a afirmat de asemenea și că problema n-ar fi la Fondul de Mediu, de unde se fac plățile și că tot ce s-a primit de la ANAF a fost deja plătit, în jur de 1,4 miliiarde de lei:  „Tot ce am avut la Fondul de Mediu ca dosare trimise de ANAF, verificate, am restituit la zi”. Ministrul mediului n-a vrut să-l contrazică totuși pe Teodorovici și a susținut că știe că se fac controale la administrațiile financiare : ” Urmează ca în perioada următoare, aşa cum a declarat şi ministrul Eugen Teodorovici, făcând controale la anumite administraţii judeţene – să ne livreze spre plată dosare, astfel încât Fondul de Mediu să poată face plăţile.”

Grațiela Gavrilescu a dat asigurări că acest termen, de 30 iunie va fi respectat, dacă desigur ANAF-ul își termină treaba. Ea a pretins și că Guvernul s-ar fi ținut de cuvânt, fără a aminti că termenul inițial asumat atunci când au început plățile  a fost de 31 martie 2019.  „Lucrul acesta l-am făcut în 2017 când am ştiut exact cam pe unde se învârte suma şi ştiam că va fi o livrare pe care trebuie s-o facem foarte-foarte rapid, dovadă e că ne-am ţinut de promisiuni şi până la 30 iunie vom livra această sumă populaţiei”, a mai spus ministrul mediului la Bistrița.

România riscă deja amenzi pentru ca n-a restituit taxele auto până în martie

Pentru nerespectarea termenelor restituirii taxelor auto, considerate ca fiind încasate ilegal, Comisia Europeană a trimis României o notificare de întârziere încă de anul trecut din luna mai, , iar în ianuarie anul acesta procedura a intrat în faza transmiterii unui anunț motivat în care i s-a cerut României să rezolve în două luni problema, în caz contrar urmând să fie trimisă din nou în fața Curții  de Justiție a Uniunii Europene, care a declarat deja aceste taxe drept ilegale.

Share.

About Author

Lasă un comentariu