Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Medicii de familie pot să-și deschidă cabinete secundare la țară. Reglementarea a intrat în vigoare de luni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Medicii de familie primesc dreptul de a-și deschide, în anumite condiții și alte cabinete medicale decât cel principal, în localități unde nu există medici de familie.

Legea care stabilește cadrul  în care se poate face deschiderea punctelor de lucru secundare, 73/2019, a intrat în vigoare de la începutul acestei săptămâni. Măsura a fost inițiată atât pentru a permite locuitorilor din zonele rurale să aibă acces la serviciile medicale ale unui medic de familie, dar și medicilor cu mai puțini pacienți să aibă acces la surse de venit suplimentare.

Legea prevede pe lângă obligativitatea deschiderii de puncte secundare doar în localitățile unde nu există un medic de familie și pe aceea ca medicii care deschid puncte secundare de lucru să poată asigura aici un program săptămânal de cel puțin 10 ore în norma lor de bază sau peste aceasta, adică acele cabinete de medicină de familie trebuie să fie deschise cu totul timp de cel puțin 40 de ore pe lună.

Atunci când există mai multe solicitări pentru puncte secundare, prioritate va avea medicul de familie cu cei mai puțini pacienți, prevede legea intrată în vigoare la începutul lunii mai.

În județul Bistrița-Năsăud există în 2019  135 de cabinete de medicina de familie, în contract cu CJAS iar numărul acestora a scăzut cu trei față de 2018.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu