Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Elevii bistrițeni s-au întors de la olimpiadele naționale cu 61 de premii și mențiuni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Unsprezece elevi din școlile din Bistrița-Năsăud au urcat pe podiumul de premiere la olimpiadele naționale la care au concurat în acest an și alți cincizeci au primit mențiuni naționale, unele cu medalii din partea societăților disciplinelor de specialitate.

Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud a publicat ieri lista premiilor și mențiunilor obținute de elevii din Bistrița-Năsăud, 61 cu totul.

Una din performerele loturilor olimpice din județ  este o elevă de clasa a VI-a din Beclean, Mălina Rusu, care a fost prima clasată în țară, la olimpiada de limba și literatura română. Tot un premiu I a obținut la olimpiada de limba maghiară o elevă de clasa a V-a de la școla din Nimigea, Dora Csillag.

Și tot cei mai buni au fost declarați, de data aceasta la olimpiade pe specializari, Andrei Cristian Duda (clasa a XI-a, Liceul Corneliu Baba) la Olimpiada de arte vizuale și istoria artelor. O elevă de clasa a XII-a de la Liceul Tudor Jarda din Bistrița, Ștefania Larisa Varga a fost prima clasata la Olimpiada de Interpretare Vocală și Instrumentală, iar o elevă de la Liceul cu Program Sportiv din Bistrița, Larisa Coșofreț a fost cea mai bine clasată din țară la olimpiada de teorie a sportului.

Un licean din clasă terminală de la George Coșbuc din Năsăud, Ioan Paul Târlișan a obținută o performanță de excepție la Olimpiada Națională de Matermatică: locul II și medialia de aur a Societății .de Matematică (SSNM). Si tot a doua clasare aparține unei școlărițe de clasa a V-a, Dalma Darocsi de la ”Grigore Silași ” din Beclean la olimpiada de limba maghiară.

Premiul al III-lea la faza națională al Olimpiadei de engleză a fost adjudecat de un adolesent de la Colegiul Liviu Rebreanu, Paul Marcu, în timp ce la la Olimpiada de Chimie un elev de clasa a XII a, Sergiu Petrușca ,a obținut nu doar premiul al 3-lea  dar și calificarea în lotul național.  La Olimpiadele de specialitate s-au clasat pe a 3-a poziție Alexandru Grecu (clasa a XI-a) la Olimpiada de Interpretare Vocală și Interpretare Instrumentală și tot la aceeași olimpiadă un alt elev, de data aceasta de clasa a XII, de la același liceu, Silviu Ionuț Avram s-a clasat tot al 3-lea.

Mențiuni speciale și medalii

Printre cele câteva zeci de mențiuni la olimpiadele naționale se numără câteva speciale, pentru care premiații au primit medalii de la Societatea națională de matematică. Este vorba de Gabriel Rus (clasa a V-a, Năsăud), Oul Gabriel (clasa a VI) Lunca Ilvei-medalie de argint a SSNM, Raul Dolha, clasa a X-a, Colegiul Național Liviu Rebreanu-mențiune specială și medalia de bronz, Emanuel Puțura (clasa a XI, CNLR) și George Luis Gonda (clasa a IX-a, CNLR).

Premii 1 ,2 și 3, dar și mențiuni s-au obținut și la olimpiadele de religie, precum și la alte concursuri naționale. Întreaga listă a elevilor bistrițeni cu premii și mențiuni la etapele naționale ale olimpiadelor școlare o găsiți accesând link-ul postat de Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud: Lista premianților Olimpiade Școlare-etapa națională

Share.

About Author

Lasă un comentariu