Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Robert Sighiartău la summitul PPE de la Sibiu: ”În Europa dacă ai aliați puternici ești puternic”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul de Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău a fost prezent la Sibiu în calitate de secretar general al PNL  la summitul Partidului Popular European, manifestare organizată în preambulul summitului informal al liderilor europeni din 8 și 9 mai.

Sighiartău, care s-a fotografiat alături de omologul său din Partidul Popular European,  la care este afiliat Partidul Național Liberal, este vorba de secretarul general Antonio Lopez Isturiz, a notat pe pagina de facebook: ”În Europa ești puternic dacă ai aliați puternici. PNL are aliați și prieteni. Onorat să fiu cu un prieten al României, secretarul general al Partidului Popular European – Antonio Lopez Isturiz” a scris Robert Sighiartău sub fotografia cu Isturiz.

Și președintele PNL  Ludovic Orban, președintele PNL a scris pe facebook despre summitul PPE găzduit de PNL: ”Este o onoare pentru noi să putem să fim gazdele unui eveniment atât de importat cum este Summitul Partidului Popular European, un Summit care este fundamental pentru deciziile care se vor lua în continuare la nivel european. Partidul Naţional Liberal   este angajat alături de partenerii din Partidul Popular European să ducă mai departe misiunea de a construi o Europă care să ofere fiecărui cetățean european șansa de a avea o viață decentă, șansa de a reuși în viață”,

PNL este singurul partid din România invitat la summitul partidelor din familiile europene din care fac parte, în condițiile în care PES, care a avut și el o reuniune de tip summit  are relații înghețate cu PSD și nu i-a invitat pe liderii români, iar ALDE European are același timp de relații încordate cu partidul omonim din România. De altfel Manfred Weber, candidat PPE la președinția Comisiei Europene după alegeri a și subliniat acest aspect în discurul său  : ”În România, oamenii se pot baza pe un partid puternic, care reprezintă un pilon puternic la nivel european. Candidații de la PNL fac parte din cea mai puternică familie europeană, grupul PPE. Comparativ cu celelalte partide de guvernare din România , PPE este un partid unit, puternic. Socialiștii români și cei din ALDE România nu joacă nici un rol în partidele lor la nivel european. Sunt fie suspendați, fie excluși.” a mai spus Weber.

Summitul PPE, dar și ale celoralalte partide europene au prefațat summitul informal al celor 26 de lideri de state și guverne din Uniunea Europeană de la Sibiu, desfășurat în 8 și 9 mai, summit în cursul căruia a fost semnată și asumată declarația de la Sibiu.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu