Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ionuț Simionca despre amnistia prin OUG-ul de marți: ”o nouă păcăleală pentru români”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Amnistia fiscală anunțată astăzi de Guvern pentru persoanele fizice puse să plătească datorii cu mult mai mari decât veniturile încasate anii trecuți este calificată de deputatul PMP Ionuț Simionca drept nimic altceva decât o altă păcăleală pentru români

Simionca a susținut astăzi o declarație în Parlament în care spune că guvernarea PSD a fost extrem de ipocrită în momentul în care le-a trimis oamenilor înștiințări că ar avea datorii, după care ” dă amnistie fiscală pentru ștergerea falselor datorii ”
Simionca explică și de ce măsura este doar un artificiu electoral:  ”Premierul a anuntat la Satu Mare, în weekend ca Guvernul pregătește o amnistie fiscala. Mai precis pregateste un OUG care scuteste anumite categorii  de români de la plata datoriilor create peste noapte. Este vorba de 600 de mii de români care au avut venituri sub nivelul salariul minim. Doar că măsura este una pur electorală, actuala putere sperând că-i păcălește pe români trimițându-le înștiințări acasa ca au datorii  la plata contribuțiilor sociale de sănătate , după care dă amnistie fiscală pentru ștergerea acestor false datorii.”  spune Simionca pentru care dovada cacialmalei ar fi faptul că în fundamentarea OUG-ului de marți se recunoaște că aceste așa zisele datorii ale celor 600 de mii de români nici nu au fost prinse în bgetul pe 2019: ”

..Tot asa PSD a pacalit românii cu creșteri de  salarii si pensii, anulate însă de scumpirile greu de suportat creșterea prețurilor.” Ministerul  de finanțe recunoaște cacialmaua precizând în nota de fundamentare că în bugetul din 2019 nu a fost incluse nici valoarae totală  a CASS  stabilite prin deciziile emisie comunicate sau care urmează să fie comunicate,  nici valoarea CASS  care face obiectul amnistiei fiscale. Context in care această masură nu generează impact negativ.”.

Sute de mii de români puși pe drumuri de așa  zisele datorii

Deputatul PMP spune că joaca de-a datoriile și amnistia a pus pe drumuri sute de mii de români: ”Mă doare sa văd cum guvernul PSD își bate joc de români purtându-i pe drumuri de pomană. Închipuiți-vă totuși câte hârtii vor circula între fisc și  cei 600 000 de români pentru stabilirea si apoi anularea falselor datorii. Câti romani aflati la limita saracieivor fi disperati cand vor vedea aceste minciuni, aceste decizii de impunere si câți vor lua cu asalt administrațiile financiare pentru a-și clarifica datoriile inventate de Guvern”. Simionca își încheie declarația politică vorbind despre salvarea oferită de alegerile din 26 mai: ”Guvernarea PSD a adus haos și disperare în România, iar pe 26 mai românii vor demonstra la vot că nimeni nu-i poate fraieri la nesfârșit”.

Share.

About Author

Lasă un comentariu