Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Opinie: Marea conferința a PSD BN despre NIMIC

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În plină campanie la europarlamentare PSD-ul lui Radu Moldovan a anunțat mare conferință de presă-mare. În atasamentul invitației către ziariști cei de la PSD BN mai aveau puțin și anunțau iminența unui breaking news din sediul lor .

O veste importantă, pentru țară, musai politică, au promis PSD-iștii și anunțul urma  să fie făcut chiar de Radu Moldovan, singurul menționat în invitație. Sigur că niciun om cu mintea la purtător nu s-a gândit că Moldovan face conferința  ca să dea cumva  replica făcăturii de presă  care-l vedea personaj principal în pseudo-otrăvirea mercuriană a Doinei Pană. Dar măcar o stire de agenție te așteptai sa-ți faci de acolo, dacă tot au făcut atâta tam-tam.

Când colo ce să vezi? Board-ul PSD local în linie și cu Ovidiu Crețu alături de Radu Moldovan  la mijloc, ca în vremurile lor bune. Și cam aici se oprește news-ul. Doar vremurile bune au trecut.

Primarul a mai făcut odată anunțul formal pe care îl știa toată lumea, inclusiv cei care nu-si beau cafeaua fără să citească tot ce mișcă în online. Că Ovidiu Crețu nu va mai candida în 2020 nu mai e știre de câteva luni bune, iar că vicele Cristian  Nicolae și-a însușit aproape toate prerogativele  de reprezentare a Bistriței, cu girul PSD-ului, nu și a electoratului,  iarăși e demult evidență.

Citiți aici declarația făcută de Ovidiu Crețu pentru Bistrița Express și colegii de la un alt online încă din ianuarie când  a spus răspicat că nu va mai candida, dar și de ce: Primarul Bistriței revoltat pe Guvern că taie banii. I-a spus lui Teodorovici că așa nu va mai candida. ”asta ar trebui să fac, să-mi dau demisia” (VIDEO/Audio)

Singura stire e ca nu vine Dragnea în campanie

Revenind la conferința de presă și subiectul care n-are nicio treabă cu campania la europarlamentare, despre care Radu Moldovan a vorbit într-o doară și în obișnuita lui cheie triumfalistă ( adică sondajele sunt praf, noi PSD-ul  vom avea un  scor enorm și cei din Bistrita-Năsăud o să aibă  chiar peste cu 6 procente-sic!) iar despre referendum pe justiție am aflat că pentru el, marele lider județean, nu există.  Nu că ne-am fi imaginat altceva. Deși dacă bagi capul în pământ ca struțul când vine trenul, linia ferată nu o cotește pe lângă tine.

Nici despre sondajele legate de subiectul lor favorit, candidatura lui Cristian Niculae, n-am auzit nimic. Cică partidul nu l-a sondat, că n-au vreme de mofturi din astea.  Poate oficial nu au facut-o. Dar au făcut-o ceilalți. Și nimic nu justifică nici cheia trimfalistă și nici încrederea că Ovidiu Crețu îi va transfera ceva imagine și public elector chiar și să admitem că ar vrea. Cât despre Doina Pană, toată compasiunea lui Răducu Moldovan pentru suferința ei.

Una peste alta singura știre cu care te alegi de la mega conferință din vârf de campanie e că Dragnea, nelipsit în toate campaniile de până acum de prin județ, nu vine la Bistrița în această eurocampanie. Și asta cu răspuns în zeflemea după insistențe: ” am spus eu că vine Dragnea la Bistrița?” Asta apropo de NIMIC și o conferință întreagă despre asta.

Share.

About Author

2 comentarii

 1. Balan Marius- PARTIDUL VERDE B-ta în

  Daca ati fi venit la conferinta VERZILOR ati fi aflat lucruri si mai interesante cum ca URSUL este mai inteligent decat un ministru de Mediu care vrea sa-i microcipeze si sa-i bage intre garduri electrice. Asa este condusa tara. De trepadusi .

 2. Dupa 3 mandate de administratie, catastrofala a primarului Ovidiu Cretu, Bistrita are nevoie de o schimbare.
  Primarul Cretu a refuzat de fiecare dată să fie asfaltate străzile din bani de la buget. În tot acest timp, şi puţinele străzi asfaltate înainte să ajungă el la Primărie s-au stricat sau au fost sparte pentru lucrări de canalizare.
  In schimb a accesat un împrumut în valoare de aproximativ 10 MILIOANE de euro , din care o mare parte au fost îndreptate spre tampenia numita Wonderland pentru pârtia de schi de pe Dealul Cocoș, deși a promis că NU va îndatora bugetul public și că va accesa fonduri nerambursabile pentru pârtia de schi.
  La capitolul locurilor de muncă de la venirea Leoni, pe timpul fostului primar Vasile Moldovan, niciun investitor important nu a mai venit la Bistriţa. Primăria a creat un Parc Industrial (ideea , fiind preluata de la liberali), dar care din 2015 pana astazi nu a fost populat cu activitati industriale. In schimb, se sparg mii de euro lunar pentru cei angajaţi la acest parc, dar fară rezultate. Putem spune că s-au investit câteva milioane de euro pe nişte betoane, care stau nefolosite in loc sa asigure măcar câteva sute de locuri de muncă.
  Centura de Sud prin Padurea Codrisor de care s-a cramponat primarul Cretu este o altă gafă de proportii care a blocat proiecte importante de urbanism, dar a lasat orasul Bistrita si fara centura ocolitoare . Mai concret, aceasta aberatie nu s-a materializat, din cauza costurilor ridicate si a problemelor legate de alunecarile de teren dar a inflamat opinia publică, dat fiind faptul ca au blocate cele doua proiecte de amenajare a raului Bistrita si a dealului Codrisor pentru agrement.
  La capitolul Urbanism – s-a construit haotic și nu există specialiști cu viziune în arhitectura. Spațiile verzi, zona Industrială, malurile râurilor, cartierele Sărata, Slătinița, Sigmir, Ghinda, plus zonele rezidențiale sunt ignorate total și parcă n-ar face parte din „Bistrița Europeană”.
  Deşi se cheltuie anual un milion de euro, primăria Bistriţa nu a reuşit să facă evenimente importante în oraş, iar tinerii sunt total neglijaţi. Sub-Cultura și bâlciurile asociate cu lipsa de viziune in organizarea evenimentelor au dus la manifestari de tip Cântarea României. A eşuat lamentabil în încercarea de a organiza târguri ca în Viena iar Zilele Bistriţei, cel mai important eveniment pentru bistriţeni, au fost expediate in târgul de vite din Viisoara.
  Unul din marile proiecte cu care se laudă administrația Crețu este BRAND-ul de oraș. Primăria Bistrița a accesat fonduri europene în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei, pentru a crea un concept de promovare turistică a orașului. Lipsa de viziune în realizarea unui BRAND – struții, ouăle și alte kitsch-uri urbane ne fac de râs și alungă turiștii rătăciți într-un oraș amorțit. Fântânile arteziene, parcurile, zonele de relaxare spun multe despre gusturile indoielnice ale primului gospodar al urbei. Deşi ar fi câteva locuri interesante de vizitat în Bistriţa, acestea nu au fost niciodată promovate cu adevărat şi nici puse în valoare. Practic, turismul în Bistriţa se rezumă doar la liftul de la Biserica Evanghelică.
  Prin urmare, Echipa PSD-ista din care a facut parte si viceprimarul Cristian Niculae si-a demonstrat limitele prin faptul ca a girat toate aceste ineptii ale primarului Cretu

Lasă un comentariu