Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE:S-a activat RO-Alert pe telefoanele bistrițenilor: a fost cod portocaliu de vreme rea. Bilanțul ploilor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Au sunat alarmele Ro-Alert ului pe telefoanele locuitorilor din Bistrița Năsăud miercuri în jurul orelor 18,00, o premieră pentru Bistrița. A fost  cod portocaliu de vremea severă imediată, cu vânt puternic ploaie și căderi de grindină.

La mai puțin de 20 de minute de la alarma Ro ALERT strazile Bistriței s-au umplut de gheață, după ce ploaia violentă s-a transformat în ploaie cu gheața. Grindina a cazut preț 10 minute după care ploaia a continuat să cadă în cantități mari . Potrivit ANMH imediat după codul portocaliu de vreme  severă județul BN intră sub incidența unui cod galben de inundații.

ISU intervine pentru a evacua apa din beciuri

Imediat după anunțarea codului portocaliu de vreme severă s-a activat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență la sediul ISU.

Echipejele ISU intervin la această oră pentru sprijinirea populației afectate de precipitații pe străzile Budacului, Iuliu Hossu și Calea  Moldovei iar SVSU Bistrița pe străzile Matei Eminescu și Dogarilor. Și la Feldru intervine serviciul voluntar pentru evacuarea apei dintr-o casă.

UPDATE 19,32 : Drumul județean 17 C la Dumitra este blocat de aluviuni. ISU informează că la această oră intervine secția de voluntari din localitate și pompierii năsăudeni. Si spre Ghinda drumul e blocat drumul de aluviuni , dar și de o alunecare de teren. SVSU Bistrița intervine în zonă.

UPDATE 19,47 La Dumitra pompierii militari de la Năsăud intervin pentru a acorda sprijinul unor locuitori pentru a fi evacuați din case, informează ISU BN.

UPDATE 20,09 Și drumul spre Slătinița e blocat de aluviuni. ISU anunță că se interveni cu un buldoexcavator pentru deblocarea drumului spre Ghinda după care se va interveni și la Slătinița

La Dumitra pompierii au reușit să evacueze o mamă cu un copil dintr-o casă. A fost alocat acolo șii un echipaj medical anunță I|SU BN.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu