Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Inundațiile au ținut trenul Bistrița-București blocat la Mărișelu. A plecat către capitală la ora la care ar fi trebuit să ajungă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Călătorii care au plecat cu trenul spre București aseară din Bistrița au avut parte de peripeții, după inundațiile care au umplut cu aluviuni calea ferată în zona Mărișelu. Au fost transbordați în jurul orelor 23,00 cu un autobuz către Șieu, unde cei mai mulți  și-au petrecut noaptea în stația CFR. În această dimineață în jurul orei 5,30 CFR le-a pus la dispoziție o nouă garnitură, suplimentară. Dacă au noroc vor ajunge la București după 13,30.

Unii călători au revenit la Bistrița după o noapte de pomină

Purtătorul de cuvânt al SNCFR, Oana Brânzan a explicat la solicitarea Bistrița Express că  trenul a fost blocat de aluviunile de pe terasamentul căii ferate  la Mărișelu, in jurul orelor 23,40 si că a fost nevoie de transbordarea calatorilor din trenul 1644 cu mijloace de tranport auto până la Șieu. Reprezentanta CFR a precizat  și că au fost puse la dispoziție trenuri suplimentare pe rute ocolitoare. Și alte garnituri au fost in situația trenului 1644. ” pentru trenurile IR 406, 407 și 1641 s-a luat măsura să circule pe rute ocolitoare, iar pentru IR 1644, 1643 și R 4141 și 4143 s-a asigurat transbordarea auto între stațile Mărișel -Șieu”.

Călătorii din IR 1644 spre București nu au ajuns însă nici acum la destinație, iar după estimările CFR ar putea trage în Gaar București NOrd în jur de ora 13,30. A plecat din Șieu potrivit purtătorului de cuvânt la ora 5,30. În jurul orei 9,00 trenul cu pricina era la Băile Tușnad. Oana Brânzan a mai precizat că echipele de intervenție au lucrat toata noapta la tronsonul afectat de inundații, iar circulația a fost degajată și tronsonul eliberat abia la 7,30 în această dimineață.

Peripețiile unui călător care n-a mai ajuns la București

Poetul Dan Coman, călător în trenul cu pricina s-a reîntors la Bistrița după o noapte petrecută în gări la câțiva km de Bistrița. Deși trebuia sa ajungă la un festival de Poezie în București s-a reîntors. Și-a relatat experiența ”călătoriei” pe facebook: ”Am plecat aseară, la 10, de la Bistrița spre Festivalul Internațional de Poezie București – și acum un sfert de ceas am ajuns la… Bistrița. 
Laudă, laudă CFR!
Trenul a funcționat aproape două ore – apoi s-a oprit brusc, in mijlocul unui câmp. De la 12 la 3 am admirat ploaia si liniștea de la capătul faimoasei comune Mărișel apoi am fost rugați să coborâm si să urcăm intr-un autobuz. In autobuz – cântece bisericești (pricesne?) bubuind in boxe (ritual de purificare ortodox-ceferist, m-am gândit). Câțiva tineri au incercat să imite vocile sobre ale artiștilor, provocând furia șoferului. Dacă mai comentati, aici vă las, nesimțiților! Tinerii au încetat la timp așa că am ajuns cu bine in gara din comuna Șieu, la vreo 5 km distanță – liniște și ploaie și aici unde, bonus de la cfr calatori, am putut admira apariția zorilor. La 5 jumattate i s-a spus că, dacă vrem, putem să ne intoarcem acasă – șoferul era dispus să ne ducă inapoi, la trenul din Mărișel – care ne-a așteptat cuminte in mijlocul câmpului. Când am auzit șuieratul locomotivei am închis ochii si mi-am spus (așa, ca pentru cei care vor ajunge azi la lectura mea de poezie de la FIPB si vor vedea că nu-s): pentru cineva care călătorește cu CFR, Bucureștiul e noul Nănești.”
mai scrie Dan Coman. 

 

Sursă FOTO: CFR stația Mariselu azi dimineața

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu