Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liberalul Ioan Turc revoltat că șefii PSD-ului județean i-au convocat la o agapă pe rezerviști și șefii instituțiilor militare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PNL, Ioan Turc s-a arătat revoltat de informația că  președintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan i-ar fi convocat recent pe șefii structurilor de apărare și pe reprezentanții rezerviștilor din PSD sub pretextul de  a discuta modificarea legilor pensiilor militare.

 Turc a calificat întâlnirea, organizată la un restaurant drept un eveniment fără precedent în condițiile în care un președinte de Consiliu Județean și sef de partid nu are nicio atribuție de a organiza sau chiar participa la o asemenea întâlnire: „PSD, domnul Radu Moldovan, ca și şef al PSD B-N, i-a invitat la un restaurant pe cei care asigură conducerea operativă a instituţiilor de apărare, pe cei din Poliţie, Armată, Jandarmerie, Pompieri şi pe rezervişti, Chipurile ca să discute despre noua lege a pensiilor militare”. Turc crede că gravitatea episodului cu atât mai mare cu cât e vorba despre convocarea reprezentanților unor instituții care nu pot fi subordonați vreunui partid politic:  „Îi spun lui Radu Moldovan foarte răspicat că Armata, Poliţia, Jandarmeria, Pompierii sunt instituţii ale României şi ale românilor, nu sunt instituţiile unui partid politic, nici a PSD, nici ale PNL, nici ale oricărui alt partid politic. Să convoci, fără să ai niciun fel de calitate, conducerile operative ale acestor instituţii şi să-i chemi pe rezervişti la salam şi la suc, tu, ca partid aflat la guvernare, povestindu-le tot felul de abureli, este un atac direct și josnic la onoarea hainei militare”, a spus Ioan Turc.

Președintele liberal spună că dincolo de faptul că o asemenea convocare este inadmisibilă, și motivul, modificarea legii pensiilor e străveziu, în condițiile în care Guvernul PSD ar fi trebuit să facă măcar ceae ce ținea de el, adica sa indexeze pensiile cu rata inflației din ianuarie, dar o face abia din octombrie, cam cum a făcut cu alocațiile mărite de liberali dar pentru care au așteptat două luni ca să aplice legea. În plus, PSD-ul n-a făcut de atâția ani de cand e la guvernare mare lucru pentru a nivela inchitățile din sistemul militar de pensii, este de părere Turc: ” Din păcate există profunde inechități ,în ceea ce priveste pensiile militare de stat cu diferente de până la 50% . legea a fost modificata mentinand si adâncind diferentele si mai multe  menținând și adâncind diferențele dintre cei care au avut acceasi funcție si grad E ceae ce a știut PSD să dacă mai bine. 

  Turc spune că singura rațiune pentru care Radu Moldovan a convocat rezerviștii  la o agapă a fost una electorală, ceea este absolut de netolerat: De ce-i chemaţi pe rezervişti ca să-i momiţi cu sălămior şi cu suc? Cum îţi permiţi, Radu Moldovan, să-i chemi la ordin pe cei care asigură conducerea operativă a instituţiilor din sistemul de apărare naţională. Este profund josnic. Este campanie electorală murdară. România va trăi mai bine şi după PSD, şi după Radu Moldovan. Haina militară trebuie respectată. Niciun partid politic nu are voie sa intervimă în evolutia pe cariera. Iar imaginea hâdă, urâtă a PSD nu trebuie să împieteze (…) Aveţi ordin pe unitate faceti acest lucru în toată țara sau este doar o iniţiativă locală? E o curiozitate . Și cred că ar trebui cu toții să fim curioși de modul just în care se întâmplă.”

Turc crede că e nevoie de o altă lege care sa rezolve inechitățile: ”E nevoie de o alta lege care sa faca un singur lucru: la grad, vechime și funcție egale, aceeași pensie.”

         

Share.

About Author

Lasă un comentariu