Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Câteva gospodării inundate în Sângeorz Băi, dar și în Bistrița-primul bilanț al codului de inundații

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Someșul Mare și afluenții săi este sub avertizarea hidrologică de cod portocaliu, instituită astăzi în jurul orelor 18,00 până marți, 21 mai la orele 16,00.

Sunt vizate de codul portocaliu zone din Bistrița-Năsăud, dar și din Cluj, Maramureș, Mureș, Satu-Mare și Sălaj pentru bazinele Vișeu, Iza, Lăpuș (bazin superior) dar și Someș sau Niraj. Fenomenele vizate de codul portocaliu sunt scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide și inundații.

Monitorizare râuri din BN-ora 20,30

O monitorizare dată publicității de Centrul Județean pentru situații de urgență BN  arată că, potrivit Sistemului de Gospodărire a apelor la ora 20,30 nu existau probleme privind creșterea semnificativă a debitelor râurilor. SGA avertizează în schimb  că există riscul de producere a viiturilor pe cursurile pârăurilor

Bilanțul primelor ore de cod portocaliu

Deocamdată Centrul Județean pentru Situații de Urgență, carea re activată doar o grupă opeartivă anunță că până acum echipele ISU au intervenit pentru a scoate apa din cinci gospodării din Sângeorz Băi dr și pentru a consolida un zid de protecție fisurat pe un părâu din localitate. La Bistrița pe strada Socului pompierii de la Detașamentul Bistrița intervin pentru evacuarea apei din subsol pe o suprafață de 100 de metri.

Share.

About Author

Lasă un comentariu