Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE COD ROSU: Zeci de case din Budacul de Jos și Mărișelu transformate de inundații în locuințe lacustre

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Apele revărsate ale părăului Budac, un afluent al Șieului au făcut prăpăd în comuna Budacu de Jos și Mărișelu. De altfel locuitorii din localitățile aflate în aria bazinului hidrografic Șieu au primit alerte de cod roșu pentru inundații în această dimineață, informează ISU.

UPDATE ora 13,05

Zeci de oameni evacuați din Budacu de Jos dar și din Viișoara

Comitetul local pentru situații de Urgență pune la aplicare în acest moment un plan de evacuare preventiv pentru 40 de persoane din Viișoara. Asta după ce în cursul dimineții au fost evacuați dintr-o gospodărie din Viișoara 2 adulți și doi copii (foto)

Este vorba de locuitorii din Monor, Șieu, Șieuț, Mărișelu, Șieu Odorhei , Șintereag, Șieu-Măgheruș.

Comuna Budaculde Jos din nou calamitată

În Budacu de Jos locuitorii au trecut prin câteva coduri roșii de inundații succesive. Pentru că apele s-au umflat și s-au revărsat amenințător inundând gospodării și drumuri au fost evacuate 20 de persoane din 9 gospodării din Budacu de jos  anunță ISU în această dimineață la ora 10, 16.

Echipaje de la pompierii militari și SVSU lucrează cot la cot de la primele ore ale dimineții pentru evacuarea apelor din casele oamenilor.

UPDATE. Ce apel face ISU BN

După ce la numărul unic de urgență 112 au fost înregistrate câteva sute de apeluri prin carese solicită intervenția echipajelor specializate cu motopompe, ISU dă asigurări că toate apelurile sunt luate în evidență și se intervine în sprijinul celor afectați de inundații  ”Toate echipajele sunt în teren și gestionează misiunile încredințate” dă asigurări Inspectoratul pentru Situații de Urgență: ” priorități au misiunile de evacuare/salvare a persoanelor și animalelor , degajarea căilor de acces (drumuri naționale , județene și comunale) pentru asigurarea urgențelor militare. În consecință toate apelurile sunt tratate cu smaximă responsabilitate de echipajele de pompieri militari, voluntari, personalul de la SGA  BN și comitetele local pentru situații de urgență care nu vor fi retrase din teren până la  soluționarea tuturor solicitărilor”.

Share.

About Author

Lasă un comentariu