Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Imaginile inundațiilor din Viișoara. Un consilier local avansează o ipoteză interesantă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Locatarii a zeci de case din Viișoara s-au trezit cu apa în curți și chiar în  casă după ploaia de cod portocaliu, aproape roșu de marți dimineața. Canalizarea n-a făcut față, iar măsurile de protecție cu saci a unora din locatari au oprit înmică măsură apa.

Consilierul local liberal Diana Morar a fost în zonă în timpul ploilor și a constat că unele construcții ridicate ilegal sau după ureche a favorizat acumularea apelor:

”E clar ca vremea nu tine cu anotimpul nici in mun. Bistrita unde este activat cod de protecție meteorologica, însă cred ca nimeni nu vrea sa fie in pielea proprietarilor de case din Viisoara in aceste momente când apa le intra la propriu in case și le distruge ”toată agoniseala câștigată cu truda muncii lor.
Nu e momentul nici sa analizam cât de eficient își arată competenta autoritățile locale pentru ca SVSU Bistrita și ISU BN sunt din plin la datorie cu toate forțele.
Ceea ce vreau însă sa supun atenției este faptul ca in Bistrita se construiește ilegal, după ureche, fără ca nimeni sa ia măsuri. Astfel, un sant de colectare din zona caselor afectate din Viisoara a inundat tot in jur pentru ca in proximitatea sa s-a construit ilegal, iar construcția obturează șanțul” .

Diana Morar a postat fotografiile  făcute în această dimineață la Viișoara  cu  mai multe constatări și o întrebare, evident retorică la adresa modului în care se respectă disciplina în construcții în oraș: ”Apa neavând unde sa se scurga, a umplut gospodariile proprietarilor. Ce e de făcut?”.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Motto:
    „Bistriță supusă, mergi la vot, contează!”
    (Imnul Pârtiei Cocoș)
    De foarte multi ani, orasul Bistrita si localitatile componente se confrunta cu mari probleme legate de inundarea strazilor dupa fiecare ploaie mai puternica. De nenumărate ori oamenii s-au trezit cu gospodăriile pline de apă pentru că atunci când plouă mai tare canalizarea nu mai face faţă şi apa refulează. Si cu toate astea nu se face nimic. Primarul Cretu se spala pe maini si da vina pe compania de apa Aquabis care are in gestionare retelele de apa si canalizare, cu toate ca si Primaria Bistrita are obligatia sa asigure colectarea si evacuarea apelor provenite din precipitatii printr-o retea separata de canale pentru ape pluviale separata de cea pentru ape menajere. Ca sa nu mai vorbim de localitatile componente care in secolul XXI, nu dispun de retele de apa si canalizare si unde ploile fac ravagii.

Lasă un comentariu