Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Polițiștii cercetează Instituția Prefectului după postarea pro PSD de pe pagina de facebook. Au depus plângere liberalii, dar și prefectul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Poliția din Bistrița face cercetări la Instituția Prefectului după ce a fost sesizată de filiala județeană a Partidul Național Liberal că pe pagina oficială de facebook a fost distribuită în preziua alegerilor o postare a președintelui PSD Bistrița-Năsăud cu îndemnul de a vota Partidul Social Democrat.

Deși postarea a rămas mai mult de 12 ore pe pagina de facebook a Instituției prefectului, funcționarii responsabili cu pagina susțin că nu știu cine este responsabil și au transmis un comunicat de presă în care spun că poliția face cercetări pentru că ar fi 8 vorba de 8 persoane cu atribuții de editare a paginii în cauză.

 

Potrivit celor din PNL , care au făcut plîngerea la poliție (foto) există cel puțin două aspecte de încălcare a legii comise de cei care au făcut postarea pe pagina de facebook : postare electorală după încheierea campaniei electorale și poate și mai grav faptul că instituția cu atribuții de supraveghere a procesului electoral ar fi încălcat condiția imparțialității (foto) adică articolul 3 coroborat cu art 4 din legea 33 /2007.

Se caută un Acar Păun

Pe de altă parte într-un comunicat de presă transmis de Instituția Prefectului la ora 13,30 prefectura susține că instituția condusă de prefectul Ovidiu Frenț  s-ar fi autosesizați în legătură cu ” distribuirea neautorizată pe pagina Instituției Prefectului a unei postari care nu aparține acesteia” și că transmis o plângere către poliție pentru a face cercetări. Instituția prefectului susține că la momentul  distribuției, materialului pro vot PSD ,25 mai, ora 6,00 erauu 8 angajați cu drept de intervenție: doi administratori și 6 editori și că nu s-a putut stabili identitatea celui care a comis-o. Așa că până la lămurirea situaței  prefectul Frenț a cerut ștergerea întregii liste de autorizați , postările urmând să fie făcute doar de ” cancelaria Prefectului”. Prefectul Frenț își cere scuze pentru ” situația nedorită”.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu