Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE:Reclamație la BEC și AEP împotriva unui presedinte de secție acuzat că face campanie asiduă pro-PSD. Acesta a fost înlocuit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

PMP cere înlocuirea unui președinte de secție de votare din Beclean, împotriva căruia ar avea probe că face campanie asiduă în favoarea PSD și împotriva referendumului.

UPDATE, ora 10,00: Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud întrunit dimineață a decis îndepărtarea președintelui secției de votare 61 din Beclean, după ce împotriva acestuia, un angajat de la Evidența Populației Beclean  a fost depusă o plângere de către PMP pentru campanie politica în preziua alegerilor pentru partidul de guvernamant. Președintele BEJ Liliana Tertiș a anunțat că acesta a fost înlocuit. Și la o secție de vot din Mărișelu președintele secției care nu s-ar fi prezentat din motive medicale  a fost înlocuit.

În sesizarea trimisă Biroului Electoral Central și Autorității Electorale Permanente președintele secției de votare nr 61 din Beclean, Vasile Grigore Tecar este acuzat că a transmis mesaje prin intermediul WhatsApp de pe numărul său de telefon. cu îndemnul de a vota cu PSD la europarlamentare și împotriva referendumului, comportament interzis experțilorelectorali desemnați președinți. Și nu e singura acuzație pe care PMP prin primvicepreședintele Caius Cârcu i-o aduce președintelui de secție de votare. PMPiștii susțin că expertul electoral, în calitatea sa de angajat al Serviciului Comunitar de Evidenț a Persoanei Beclean ar fi folosit numerele de telefon din bazade date  a instituției pentr a face propagandă pentru PSD.

”Prin această faptă, persoana în cauză încalcă regulile GDPR privind protecția datelor cu caracter personal și mai mult implică grav o instituție a comunității care nu ar avea voie să folosească datele personale în nici o altă operațiune decât cea de întocmire a actelor de identitate” precizează un comunicat de presă al PMP BN.

PMP a atașat în sesizarea către AEP și BEC copii ale mesajelor trimise de presedintele de secție mai multor beclenari, motive suficient de întemeiate pentru a cere înlocuirea lui Tecar cu câteva ore înainte de începerea procesului electoral : ”În acest sens a fost sesizat Biroul Electoral Județean și Autoritatea Electorală Permanentă pentru a lua măsuri de revocare a domnului Tecar Vasile Grigore din funcția de președinte al secției de votare nr. 61 Beclean.

Consider că faptele domnului Tecar Vasile Grigore sunt o încălcare gravă a GDPR, iar acesta nu trebuie să mai aibă acces la datele persoanele ale locutorilor din zonă și implicitl trebuie să își dea demisia din funcția ocupată în cadrul SPCLEP Beclean„ precizeaza primvicepreședintele PMP

Share.

About Author

Lasă un comentariu