Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

VOT: Bistrița-Năsăud cu două procente sub media de prezență pe țară la ora 11,00 . Vezi câți participă la vot în timp real

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE ora 11,00

Prezenta la urne în jurul orelor 11,00 la europarlamentare, în secțiile din județ era de 9,06, cu aproape 2 procente față de media națională de aproape 11%. La referendum in schimb in judet, prezeta era de 7,56%.

In total votasera aproape 20 000 de votanți la referendum, din care 2101 sunt pe listele suplimentare,, adică nu au votat înlocalitatea de domiciliu. În același timp 24000 au votat la europarlamentare

Prezența la vot la ora 10,00 în Bistrița-Năsăud la europarlamentare este sub media națională, însă peste cea de la aceeași oră de la parlamentarele din 2016.

Potrivit monitorizării în timp real de la BEC, în Bistrița-Năsăud votaseră pentru Referendumul pe justiție  5,63% din populația cu drept de vot, în timp ce la nivel național procentul de participare era de 6,56%.

La referendumul pe justiție în schimb, unde alegătorii pot opta daca voteaza sau nu, participarea e cu un procent mai mică, 4,45% în Bistrița-Năsăud față de prezența la europarlamentare. La nivel național prezența la referendum era de 5,24 % . În schimb la acest capitol județul nu mai este pe ultimul loc în țară așa cum s-a întâmplat la prima oră a dimineții, prezențe mai scăzute aveau Suceava, Botoșani și Vasluiul, în timp ce pe pe primele locuri se plasau Ilfov, Sibiu, Constanța.

În premieră la aceste alegeri participarea la vot este aflată în timp real și nu cu 2 ore în urmă așa cum se întâmpla la alte scrutine. Aceasta se întâmplă datorită unui soft introdus în premieră. Prezența la vot la europarlamentare o  puteți consulta aici:

https://prezenta.bec.ro/

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Motto:
    „Bistriță supusă, mergi la vot, contează!”
    (Imnul Pârtiei Cocoș)

    Dacă nu votezi astăzi, mâine va fi prea târziu si s-ar putea să-ți pară rău .

Lasă un comentariu