Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liderii PNL Bistrița-Năsăud, după vestea că au câștigat europarlamentarele: ” nu mai suntem oaia roșie a Transilvaniei”. Mesaje pentru USR-PLUS

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce rezultatele parțiale au confirmat dominația Partidului Național Liberal în clasamentul final al europarlamentarelor la nivel de județ, liderii liberali au transmis mesaje de mulțumire celor care ”le-au dat un cec în alb”.

Într-o conferință de presă organizată astăzi la sediul PNL, președintele județean Ioan Turc, președintele municipal Sorin Hangan, primvicepreședinții Stelian Dolha și Samuel Coman, președinta organizației de femei Diana Morar, secretarul general județean Ovidiu Florean, liderul TNL Florin Moldovan, președinta organizației de seniori Viorica Calo și liderul organizației oamenilor de afaceri Florin Urâte au mulțumit bistrițenilor care i-au făcut câștigători în toate cele patru orașe, în comune  în care n-au dominat probabil niciodată și îm întreg județul.

Bistrița-Năsăud între primele filiale ale PNL la nivel național

PNL a obținut potrivit rezultatelor parțiale 38,28% din voturile din județ, iar PSD abia 23,29% , urmați de Alianța USR PLUS cu 15,02%. Într-un clasament național filiala este la rezultatele parțiale pe a treia poziție.

  Președintele Ioan Turc a explicat că așteaptă rezultatele finale oficiale pentru analiză și pentru eventuale decizii. El a ținut să mulțumească alegătorilor PNL care au scos județul de pe harta roșie a României: ”Le mulţumesc alegătorilor PNL care, împreună cu noi, au scos judeţul de pe harta roşie. Împreună am adus judeţul în normalitate. Eram „oaia roşie” a PNL în Transilvania. Am reuşit rezultatele de excepţie, care încă nu sunt definitive, dar în bună măsură reflectă victoria Partidului Naţional Liberal, victoria netă a PNL într-un judeţ controlat de foarte mulţi ani de zile de un PSD extrem de intolerant cu orice altă orientare”, a spus Turc care a comentat și că PSD a căzut în propria capcană, ” a unei  politici odioase de manipulare, presiune, minciună, demagogie sfruntată, de mituire”. Turc a avut și un mesaj pentru Radu Moldovan, cel care a pariat într-o conferință de presă, la mijlocul lunii mai că va bate la scor PNL-ul în județ: ”„Îi spun lui Radu Moldovan: dreptul la libertate, dreptul la speranţă nu se cumpără cu o roabă de asfalt şi cu niciun alt favor. Îi recomand să-şi revină repede”, a ,ai spus  Turc.

Stelian Dolha: e un cec în alb  această victorie

Primvicepreședintele PNL BN Stelian Dolha a vorbit despre un CEC în alb de la alegători pe care partidul său trebuie să-l confirme în următoarea perioadă și  că   PNL nu poate să aştepte un an şi jumătate pentru a veni la guvernare, pentru că mesajul alegătorilor a fost acela că trebuie să se schimbe în plan politic lucrurile imediat, iar poporul e suveran . „Aceste alegeri au fost politice. PSD, în judeţul Bistriţa-Năsăud şi la nivel naţional trebuie să plece de la guvernare, de astăzi, dacă au demnitate. Îl întreb pe Radu Moldovan: la ce ţi-a folosit că ai luat cu japca primarii de la PDL, PNL? Poporul e suveran”.

Dolha i-a felicitat pe competitorii de la USR -PLUS pentru scorul obținut și le-a transmis că ar trebui să pună bazele parteneriatului pentru județ:  ”Îi felicit pe competitorii Alianţa USR PLUS şi îndmenul meu e următorul: de azi înainte ar trebui să începem parteneriatul pentru Bistriţa-Năsăud. De aici încolo, toate alegerile – prezidenţiale, locale, parlamentare – le câştigăm”, a spus Dolha.

Sorin Hangan: Bistrițenii vor altfel de politicieni

Președintele municipal, Sorin Hangan spune că scorul obținut în Bistrița, oraș condus de pSD de mai bine de 10 ani e remarcabil: ”Este un scor pentru organizaţia municipală şi de aceea le mulţumesc tuturor bistriţenilor care s-au prezentat la vot şi în mod special celor care au acordat încredere PNL şi-i asigur că nu o să le înşelăm aşteptările. Bistriţenii au arătat că sunt liberi şi ne-au reamintit că sunt oameni de dreapta, care vor un altfel de politicieni, care vor să fie conduşi de persoane oneste, care să pună mai presus de orice interesul public al cetăţeanului”, a spus Sorin Hangan, care a adugat: ”Eu cred că Bistriţa va deveni un oraş condus de o echipă solidă, de oameni care au făcut ceva în viaţă şi care se pot dedica vieţii publice”, a mai spus Hangan care a felicitat și el   Alianţa 2020 USR PLUS pentru rezultatul obţinut în municipiul Bistriţa.

Diana Morar, consilier local și președinta femeilor liberale a vorbit despre extraordinarul efort al românilor din diaspora, dar și de obligația pe care o are PNL-ul în raport cu acest efort, dar și cu : ”Este obligaţia noastră, a PNL, să punem Bistriţa pe un făgaş normal spre Europa. Aş vrea să mulţumesc românilor din Diaspora: aţi fost fantastici, iar dăruirea voastră nu va fi irosită. (…) Mulţumesc doamnelor din PNL, colegelor liberale din Bistriţa-Năsăud: aţi muncit enorm, în Beclean, în Năsăud, în Sângeorz Băi, în Bistriţa şi în toate comunele. Nouă ne revine responsabilitatea pentru a munci pentru normalitate în ţara noastră”, a transmis  Diana Morar. ”Nu în ultimul rând, consilierul municipal liberal a adresat mulţumiri tuturor funcţionarilor din instituţiile publice „care şi-au făcut treaba, nu s-au lăsat intimidaţi şi au acţionat în spiritul legii”

Ovidiu Florean, secretarul general Este obligaţia noastră, a PNL, să punem Bistriţa pe un făgaş normal spre Europa. Aş vrea să mulţumesc românilor din Diaspora: aţi fost fantastici, iar dăruirea voastră nu va fi irosită. (…) Mulţumesc doamnelor din PNL, colegelor liberale din Bistriţa-Năsăud: aţi muncit enorm, în Beclean, în Năsăud, în Sângeorz Băi, în Bistriţa şi în toate comunele. Nouă ne revine responsabilitatea pentru a munci pentru normalitate în ţara noastră”, a menţionat Diana Morar.
Nu în ultimul rând, consilierul municipal liberal a adresat mulţumiri tuturor funcţionarilor din instituţiile publice „care şi-au făcut treaba, nu s-au lăsat intimidaţi şi au acţionat în spiritul legii”: ”26 mai reprezintă începutul sfârşitului PSD, : După 30 de ani de la Revoluţie şi 12 ani de la intrarea în UE, poporul român rezonează cu popoarele occidentale şi din punct de vedere al prezenţei la vot şi din punctul de vedere al schimbării paradigmei în politică”, a declarat Florean.

Pentru președintele organizației oamenilor de afaceri, Florin Urâte ar trebui să fie mare semn de meditaţie pentru toate  partidele politice, care ar trebui să ţină cont de două lucruri: că banul public e al tuturor dar și că instituţiile publice sunt în slujba cetăţenilor: : „Sper să devenim conştienţi şi să venim pregătiţi în a lua judeţul sau Guvernul, să avem oameni responsabili şi să nu existe nepotisme. Să avem competenţă. Să tragem concluziile pertinente de ce a votat astăzi cetăţeanul aşa. Pentru copii şi tineret, cu siguranţă vom găsi reţeta de a gestiona bine şi judeţ şi ţara pentru o Românie în Europa

.

Share.

About Author

Lasă un comentariu