Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Noul împrumut al municipalității contestat de consilierii liberali. Diana Morar: ”bugetul se bazează pe bani împrumutați. E al doilea din 2019”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce administrația Bistriței a cerut în ședința Consiliului Local de ieri aprobarea unui nou împrumut, pe care primăria să-l contracteze pentru a plăti co-finanțarea pentru proiectele europene,consilierii opoziției și-au arătat fățiș nemulțumirea.

Proiectul pentru împrumutarea a 49 de milioane de lei  a trecut grație majorității pe care PSD o are încă în Consilul Local, însă consilierii opoziției spun  că sunt prea multe împrumuturi și  că a ajuns deja ca bugetul să se bazeze pe acestea ,ceea ce nu e în regulă : ”La întocmirea bugetului ați spus că Bistrița are un buget bazat pe investiții, nu? Ei bine, se pare că e un buget axat pe bani împrumutați deoarece este al doilea împrumut bancar pe care-l vom acccesa în ultimele 6 luni.” i-a întrebat pe reprezentanții administrației consilierul PNL Diana Morar.

Diana Morar a reamintit că banii împrumutați adtrag dobânzi, adică bani în plus și că trebuia găsită altă sursă de finanțarea: ”În calitate de consilier local PNL, susțin investițiile din fonduri europene dar cofinanțarea trebuia să fie realizată cu bani de la buget, nicidecum printr-un nou împrumut de 49 de milioane de lei care generează dobânzi. Banii puteau fi obținuți din alte surse sau transferați de la alte investiții inutile iar investițiile trebuiau prioritizate. Să nu uităm că Primăria Bistrița a accesat un împrumut de 40 de milioane de lei și ne-am ales cu o pârtie de schi ce funcționează câteva zile pe an iar risipa de bani publici continuă prin promovarea unor investiții inutile. Cu toate acestea, prin bugetul din 2019, ați ales să investim încă patru milioane de lei în pârtia de schi pe echipamente și reparații. Încă un milion de lei se alocă pentru un Aqualand fără să existe perspectivă pentru acest proiect.”  a scris Diana Morar pe facebook .

Consilierul PNL spune că municipalitatea ar fi trebuit să-și eficientizeze cheltuielile și chiar să umble la organigrama , considerată mult prea stufoasă: ”De mai multe ori consilierii PNL au cerut domnului primar să eficientizeze serviciile din subordine. Nu e posibil să risipim banii publici pe salarii și să avem în continuare o administrație ineficientă. V-ați plâns că măsurile fiscale impuse de Guvernul PSD au afectat bugetul, dar nu ați luat nicio măsură și acum avem o organigramă stufoasă și o primărie ce oferă salarii ca-n Occident dar ia bani din bancă pentru investiții.” 

Diana Morar vorbește și de multele investiții inutile făcute de municipalitate dar și de alți responsabili ai PSD  și atrage atenția că cetățenii le-au dat deja un semnal la europarlamentare că s-au săturat de sfidarea conducătorilor din acest partid: ”Partidul din care faceți parte promite stadioane, săli de sport, centuri ocolitoare și multe altele dar realitatea e că de fapt luăm bani din bancă să plătim cofinanțarea unor proiecte europene. La fel au făcut colegii din PSD atunci când au accesat trei miliarde de euro împrumut și au plătit salarii și pensii. Sunt o serie de investiții inutile pe care le veți deconta. S-a primit un semnal la alegerile europarlamentare dar se pare că ignorați inteligența electoratului și alegeți să persistați în erori. Administrația PSD din Bistrita majorează taxele și impozitele, rămâne cu sacul gol și accesează împrumuturi bancare. Asta e realitatea, iar cetățenii trebuie să știe acest lucru. Trebuie să știe că sunt sfidați de consilierii locali ai PSD care l-au susținut pe Ovidiu Creu și care acum, visează la un nou mandat de primar, cu un alt candidat ce și-a dovedit incapacitatea încă de la desemnarea lui.” 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu