Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un accelerat blocat, drumuri județene inundate și gospodării cu beciurile pline de apă-bilanțul nolui cod portocaliu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Precipitațiile abundente căzute în această după amiază au făcut din nou prăpăd: drumuri județene inundate și greu de tranzitat, calea ferată între Nepos și Rebrișoara la km 36  blocată de aluviuni și un accelerat care a rămas în zona Garii Feldru, pentru ca n-a mai putut înainta.

Știrea inițială: Este vorba de acceleratul 1831, transmite Comandamentul județean pentru situații de urgență, activat astăzi odată cu codul portocaliu de inundații. Circulația feroviară este întreruptă până la îndepărtarea aliuviunilor de pe calea ferată . Călătorii acceleratului sunt în tren așteptând ca echipele de intervenție să deblocheze calea feroviară.

DJ 172 B și DN 17 D blocate de inundații

Drumul național DN17 D este inundat în Rebrișoara  și între Feldru și Rebrișoara acționează echipe de la voluntarii SVSU și pompierii militari pentru degajarea drumului. Un cititor ne-a trimis fotografii de pe drumul cu pricina din care se poate observa cât de îngreunat accesul. Polițiștii dirijează traficul  în timp ce mașinile rulează încet chiar prin apă:

ISU anunță că echipaje ale Secției de Pompieri ISU Năsăud acționează cu motopompe în Rebrișoara și Rebra.

Pe lângă drumurile blocate și infrastructura feroviară afectată, aua vut de suferit și gospodării în Monor și Gledin ( 20 de subsoluri inundate) , unde ISU a intervenit cu 3 pompe, adr și î Rebra și Feldru.

Comandamentul pentru situații de urgență a anunțat și că s-a prelungit codul portocaliu de inundații până mâine 1 iunie la ora 9,00.

UPDATE: În jurul orelor 22,30 ISU BN a anunțat că circulația s-a reluat pe DN 17 D în localitatae Rebrișoara, după ce nivelul apei de pe carosabil a  scăzut datorită intervențiilor cu motopompe de capacitate mare. Și circulația trenului accelerat blocat la Feldru  afost reluată în jurul orelor 21,0  după îndepărtarea aluviunilor de pe calea ferată.

Share.

About Author

Lasă un comentariu