Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

BILANȚ NEGRU: Trei bărbați s-au spânzurat în doar 24 de ore în BN. În tot anul trecut au fost 13 asemenea cazuri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În ultimele 24 de ore în Bistrița-Năsăud au fost semnalate trei sinucideri, toate prin spânzurare, iar cei care și-au pus capăt vieții au fost bărbați, între 47 și 69 de ani. Este o statistică de -a dreptul copleșitoare, în condițiile în care incidența unor asemenea cazuri în județ este de regulă, unul într-o lună.

Primul caz, al unui bărbat de 69 de ani din Prundu Bârgăului a fost anunțat la 112 duminică, 2 iunie de  către soția sa. Echipajul de pe Ambulanța a intervenit de urgență și chiar a reușit să-l resusciteze pe bărbatul care se spânzurase într-o încăpere a locuinței. Bărbatul a murit însă câteva ore mai târziu la spital.

Și tot duminică, în jurul orei 20,30,  un apel la 112 a anunțat găsirea unui bărbat spânzurat, de  60 de ani, de data aceasta la o stână din Budacu de Jos. O echipă de polițiști a ajuns la faţa locului în vederea efectuării cercetărilor, iar concluziile au fost că e vorba de o sinucidere.

Și n-au trecut 24 de ore de la primul anunț, că  luni dimineaţa, în jur de ora  8,30, poliţiştii a sosit o nouă alertă:  un tânăr din municipiul Bistriţa care le- a cerut ajutorul pentru a-l găsi pe attăl său care plecase de acasă amenințând că se sinucide. Au fost mobilizați poliţişti şi jandarmi, care  au plecat în căutarea bărbatului. A fost găsit cm după  două ore, spânzurat la marginea unei păduri din Dealul Sigmirului.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Crina Sârb spune că în toate cele trei cazuri se efectuază necropsia cadavrelor şi se fac cercetări, deocamdată  pentru ucidere din culpă.

Statistici negre ale sinuciderii în BN

Potrivit Institutului de Medicină Legală 65% dintre cei care ajung să-și încheie conturile cu viața o fac prin spânzurare. Din 2451 de sinucideri înregistrate în 2018 , 1703 oameni au recurs la spânzurare. În Bistrița-Năsăud în întreg anul 2018 au recurs la spânzurare pentru a-și pune capăt vieții 13 oameni din 21 care s-au sinucis.

Rata suicidului în județul Bistrița-Năsăud a fost în 2018 însă una dintre cele mai mici din țară, cu 7,88 de cazuri la suta de mii de locuitori. Cea mai mare rată a suicidului s-a înregistrat anul trecut în Harghita cu 42 de cazuri la suta de mii de locuitori. O rata mare a suicidului are si județul Satu Mare cu 20 de cazuri la suta de mii, dar și capitala cu 17 cazuri la suta de mii.

Share.

About Author

Lasă un comentariu