Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Broșura de admitere la liceu a fost publicată ieri online de ISJ Bistrița-Năsăud cu 3 saptamani întarziere. ” Opriți abrambureala” transmite un deputat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a publicat în 5 iunie pe site-ul său broșura admiterii la liceu, care cuprinde inclusiv numărul de locuri în licee și școli profesionale din județ, pentru care vor candida absolvenții de gimnaziu de anul acesta, dar și ultimele medii de admitere dn anii trecuți. Aceasta în condițiile în care  peste nici două săptămâni copiii vor susține examenul evaluării naționale.

ISJ BN ar fi trebuit, potrivit unui ordin de ministru în vigoare,  să publice această broșură până în 13 mai 2019 și nicidecum cu două zile înainte de sfârșitul școlii pentru clasa a 8-a. Cu toate acestea inspectoratul școlar din județ a făcut-o măcar înainte de finalul cursurilor,  însă doar în variantă online și nu tipărită,  Aici puteți consulta broșura: Brosura admiterea 2019 Bistrita Nasaud

Oficialii inspectoratele școlare nu sunt însă vinovați în totalitate, sau sunt doar  pentru  întârzierea din ultimele zile și netiparirea broșurii în format print, în condițiile în care cifrele de școlarizare nu au fost anunțate de ministrul Ecaterina Andronescu decât după alegerile europarlamentare. 

Cristina Iurișniți: ” opriți-vă, ne-ați abramburit de tot”

De altfel deputatul USR Cristina Iurișniți a cerut ieri dimineață explicații atât ministrului Ecaterina Andronescu dar și inspectorului școlar general de la Bistrița, Camelia Tabără pentru lipsa broșurii de pe site, cea care între timp a fost publicată.:

”Am solicitat doamnei inspector școlar general Camelia Tabără o informare privind cifrele de școlarizare aprobate pentru anul școlar 2019-2020, în județul Bistrița-Năsăud, defalcat pe unități de învățământ…Broșurile de admitere la liceu 2019 trebuia să fie publicate pe 13 mai 2019, conform unui ordin de ministru și înmânate elevilor”.

Cristina Iurișniți îi reproșează însă inspectorului general modul în care a modificat cifrele, fără consultare: ” În alte județe din țară, sau la București spre exemplu, după ce sindicatele și reprezentanții părinților au acuzat-o pe Ecaterina Andronescu că intenționează să acorde peste 45% dintre locuri la școlile profesionale, ministrul s-a răzgândit și a aprobat 15% pentru profesional, din totalul de locuri la liceu și în cele din urmă au apărut și broșurile. Nu același lucru s-a întâmplat și în județul Bistrița-Năsăud unde în lipsa unei poziții clare și asumate de către sindicatele cadrelor didactice și/sau a asociațiilor de părinți, din luna ianuarie a.c. conducerea IȘJ-BN nu s-a putut decide asupra numărului de clase și a profilului acestora, intervenindu-se adesea prin forța deciziei unilaterale și fără o finalitate care să urmărească interesul și opțiunile elevului, absolvent de clasa a VIII a. Doar modificări pe hârtie a cifrelor și a numărului de clase, tăierea unor clase sau mutarea diferitelor specializări de la o școală la alta, în funcție probabil de diferite interese, simpatii și atitudinea directorilor. O viziune, fără viziune. Opriți-vă, ne-ați abramburit de tot!” a transmis Cristina Iurișniți într-un comunicat de presă. 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu