Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ionuț Simionca: ”OUG-ul cu alegerea președinților de CJ e doar un colac de salvare a baronilor PSD. Daca tot veți uninominal, faceti-l în două tururi”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul PMP Ionuț Simionca spune că lucrurile nu pot rămâne așa în ceea ce privește alegerea președinților de consilii județene, după ce un OUG dat ”pe când nu se răcise încă scaunul lui Dragnea” dar și cu sfidarea voinței populare exprimata la ultimele alegeri a hotarât că aceștia vor fi votați uninominal de populație, într-un singur tur.

Într-un comunicat de presă Simionca este foarte critic la adresa oug-ului pe care-l consideră drept nimic altceva decât un cadou dat baronilor locali și explică și de ce formula de vot găsită nu asigură  legitimitate:  „La o săptămână de la alegerile europarlamentare și de la referendumul în care românii au sancționat categoric la vot actuala putere, PSD s-a regrupat și a modificat regulile alegerilor locale. Să nu creadă cineva că modificările urmăresc interesele cetățeanului sau o mai mare reprezentativitate a aleșilor locali. Nici vorbă! Schimbarea a fost făcută exclusiv în interesul PSD, fapt care demonstrează că partidul condus, mai nou, de Viorica Dăncilă nu a înțeles în 26 mai că românii nu mai pot fi ignorați și prostiți!  Nici nu se răcise bine scaunul lui Liviu Dragnea când Guvernul a decis, printr-o ordonanță de urgență, că Președinții de Consiliu Județean vor fi aleși uninominal, într-un singur tur de scrutin. Dacă Dragnea nu a mai putut fi salvat, această ordonanță este colacul de salvare politică pe care PSD îl aruncă celebrilor săi baroni locali”, este părerea deputatului Ionuț Simionca.

Deputatul bistrițean spune că, de principiu, PMP nu are nimic împotriva alegerii preşedinţilor de Consilii Judeţene prin votul direct al românilor, însă cu condiţia ca acest vot „să fie legitim şi să aparţină unei majorităţi a celor care şi-au exprimat opţiunile electorale. Asta înseamnă alegeri în două tururi de scrutin: atât pentru primari, cât şi pentru Preşedinţii de Consilii Judeţene”.

Simionca reamintește și că  PMP  a inițiat mai multe proiecte care urmăresc „reforma reală a administrației și apropierea politicilor publice de cetățean, cum ar fi: reducerea la 300 a numărului de parlamentari, eliminarea pensiilor nesimțite, alegerea primarului în două tururi de scrutin, introducerea votului electronic etc”. Dar că spre deosebire de modul în care a procedat Guvernul cu acest OUG, pentru fiecare dintre aceste proiecte partidul și reprezentanții săi au organizat dezbateri publice și au strâns milioane de semnături: „ Felul în care PSD a dat ordonanța de urgență pentru alegerea uninominală, într-un singur tur, a președinților de Consilii Județene, fără consultarea publică a tuturor forţelor politice şi a societăţii civile, arată că PSD pune în continuare interesele propriilor baroni deasupra intereselor românilor și ale țării”, mai spune Ionuț Simionca, președintele PMP Bistrița-Năsăud.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu