Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Pachet de facilități pentru absolvenții de liceu de la AJOFM BN

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Absolvenții de liceu, dar și cei a școlilor profesionale  pot beneficia de prima de inserție în valoare de 1.500 de lei de la Agenția Județeană de Ocupare și Formare Profesională dacă reușesc să se angajeze în primele 60 de zile de la absolvire.

Prima de inserție se acordă absolvenților de liceu de anul acesta chiar dacă nu au luat Bacalaureatul, dar reușesc să se angajeze până la 1 august. Este obligatoriu să încheie însă un contract de muncă cu normă întreaga pentru o perioadă mai lungă de un an, adică în termen de 60 de zile de la absolvire. AJOFM Bistrița-Năsăud informează că prima de inserție are valoare de 1500 de lei și se acordă în două tranșe: prima de jumătate din suma la o lună de la angajare, iar următoare la un an de la angajare.

Un comunicat de presă al AJOFM informează că pot beneficia de  primă de inserţie o singură dată pentru fiecare dintre următoarele niveluri din cadrul sistemului naţional de învăţământ: ”învăţământ secundar superior – ciclul inferior al liceului; învăţământ secundar superior – ciclul superior al liceului sau învăţământ profesional; învăţământ terţiar nonuniversitar – învăţământ postliceal; învăţământ superior.”  

Elevii care nu au situaţia școlară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.

Există câteva restricții la acordarea  primei de inserţie: absolvenții care la data absolvirii erau deja angajați sau au avut raporturi de muncă cu angajatorii in ultimii 2 ani, absolvenții pe care  angajatorii au obligaţia, potrivit legii, de a-i încadra în muncă sau absolvenţii care, în perioada cuprinsă între data absolvirii şi data solicitării dreptului, au fost admişi într-unul dintre nivelurile de învăţământ, conform prevederilor legale.

Beneficiarii primei de inserție pot beneficia și de  adoua tranșă a primeichiar dacă își pierd slujba în primele 12 luni dacă în 30 de zile reușesc să se angajeze în alt job.

250 de lei timp de 6 luni

Absolvenții de liceu care se înregistrează după absolvire in evidențele AJIFM drept tineri în căutarea unui loc de muncă pot primi un ajutor de 250 de lei lunar timp de 6 luni.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu