Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Codul Roșu în Șieu-Șieuț-Monor: copii și bătrâni salvați de pompieri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE 2, ora 24,00: Bilanțul provizoriu al inundațiilor indică zeci de gospodării inundate în Gledin, Monor și Șieuț. Clădirea Primăriei  din Monor se află printre cele afectate de inundații, precum și activele a trei operatori economici din comună. Și tot la Monor apele  au inundat 15 gospodării. În localitatea Gledin sunt 20 de gospodării inundate,  90 de stupi distruși de ape și 8 stâlpi de telecomunicații doborâți de ape. În Șieu, 25 de gospodării au avut de suferit ca urmare a inundațiilor. ISU Bistrița Năsăud anunță că bilanțul e provizoriu.

UPDATE: A fost anunțat de la ora 22,30 și un cod roșu pentru inundații valabil până joi la ora 8,00 dimineața., după alerta anterioară de cod roșu de vreme rea.Codul vizează județele Bistrița-Năsăud și Mureș. Alerta vizează scurgeri importante de pe versanți , torente și pâraie, ca urmare a precipitațiilor abundente din ultimele ore, cu efecte severe de inundații locale și posibile depășiri ale cotelor de pericol pe răurile din bazinele hidrografice Șieu, bazin superior amonte (stațiile Domnești Budac, Lut-afluent al Mureșului, dar și râul Ardan.

Știrea inițială: În trei comune din Bistrița-Năsăud ploile au făcut prăpăd miercuri seara. Șieu, Șieuț și Monor se confruntă cu o viitură formată după ce au căzut scurgeri masive de pe versanți. Mai multe gospodării au fost inundate, anunță Comitetul Județean pentru Situații de Urgență BN, activat  după declanșarea codului roșu în zonă, în jur de ora 20,30.

Echipe de pompieri militari și voluntari de la SVSU acționează de la ora 21,00 pentru a salva oameni care s-au refugiat din calea apelor în localitățile Ruștior, Gledin și Șieuț.

Printre cazurile în derulare anunțate de ISU BN se numără salvarea unei femei refugiate din fața viiturii în podul casei în Șieuț. Și tot în Șieuț doi copii au fost salvați din calea apelor de voluntarii SVSU.

În Monor pompierii militari intervin pentru a scoate din locuință unde s-au refugiat din calea apelor, un copil și bunica lui.

De altfel locuitorii din cele trei comune au primit mesaje Ro-Alert de cod roșu meteo, mesaje prin care li s-a recomandat măsuri de protecție, adopostire  dar și evacuare în zone care oferă siguranță pentru persoane și animale.

Foto: arhiva

Material în curs de actualizare.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu